Momirović: Deonica pruge Beograd-Novi Sad do februara 2022, bez plaćanja penala

Izvor: MGSI

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović saopštio je u subotu da će deonica brze pruge od Beograda do Novog Sada biti završena do kraja godine, a testirana i puštena u saobraćaj u februaru 2022. godine, bez probijanja rokova i bez plaćanja penala.

„Neverovatno je da za više od deset godina vlasti prehodnog režima niko nije ni pomišljao da postavi pitanje potrebe izgradnje brzih pruga, a kamoli poštovanje rokova za ispunjenje tih, nepostojećih, projekata“, saopštio je Momirović.

On je ovako odgovorio na pisanje Vojvođanskog istraživačko-analitičkog centra (VOICE) da je rok za izgradnju brze pruge Beograd-Budimpešta više puta pomeran, da bi ga na kraju predsednik Aleksandar Vučić najavio za 2024. godinu, dok predstavnici vlasti negiraju da će za pomeranja biti plaćani penali.

Momirović u odgovoru navodi da će se od Beograda do Novog Sada stizati za 30 minuta, najmodernijim švajcarskim brzim vozovima.

„Građani Srbije takođe treba da znaju i da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2023. godine”, saopštio je on.

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*