Montažnim ivičnjacima protiv divljanja po putu

Banja Luka – Gradsko Odeljenje za saobraćaj i puteve izmenilo je tokom vikenda režim kretanja Ulicom Miše Stupara u Boriku, u nastojanju da se poveća bezbednost i onemogući prebrza vožnja ovom, jednosmernom ulicom.

Po prvi put na gradskim ulicama, u ulici uz vodeni park „Akvanu“ uvedeni su montažno-demontažni ivičnjaci, kakvi se često mogu videti u velikim evropskim gradovima.

Uvođenjem ovih ivičnjaka i promenom režima parkiranja u ovoj ulici, kako objašnjavaju iz nadležnog odeljenja, nastoje se „prisiliti“ nesavesni vozači da smanje brzinu, a da se pritom ne narušava komfor vozačima koji se kreću dozvoljenom brzinom.

„Od sada će vozači koji su vozili brže ovom jednosmjernom ulicom sa dozvoljenim uzdužnim parkiranjem, morati da uspore jer se putanja njihovog kretanja s jedne strane prebacuje na drugu stranu kolovoza. Ne radi se samo o obeležavanju horizontalne saobraćajne signalizacije već su postavljeni montažno-demontažni ivičnjaci koji će preusmeravati vozače s jedne strane kolovoza na drugu, kao i odgovarajuća saobraćajna signalizacija“ – pojasnili su Odeljenja za saobraćaj i puteve.

Kako su istakli, u narednim danima će analizirati efekti uvođenja novog režima saobraćaja u ovoj ulici od kojih će zavisiti i njeno dalje sprovođenje.

„Za razliku od postavljanja „ležećih policajaca“ koji utiču na sve vozače, provedene aktivnosti u Ulici Miše Stupara ne utiču na udobnost vožnje onih vozača koji se propisno i bezbedno ponašaju, već isključivo na nesavesne vozače“ – naveli su iz odeljenja.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*