Most „Vrla“ osvetljen u plavo povodom Svetskog dana deteta

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Vlade Republike Srbije saopštilo je da je najviši most na Koridoru 10 “Vrla“ kod Vladičinog Hana sinoć bio osvetljen u plavu boju.

U saopštenju se navodi da su se na ovaj način Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koje vodi Zorana Mihajlović i Koridori Srbije priključili akciji obeležavanja Svetskog dana deteta 20. novembra čija je ovogodišnja tema “Obojimo sve u plavo, za svako dete”.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja je i  predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost,  rekla je tim povodom da se razvijenost društva meri time koliko je svakom detetu stvorilo uslove da raste u sigurnom okruženju, da se obrazuje i razvija u slobodnu ličnost i odgovornog građanina.

Sve što danas uradimo na rešavanju problema ranih brakova, na sprečavanju ranog rada dece, smanjenju diskriminacije i borbi protiv nasilja u porodici, zalog je za bolje društvo sutra. Menjajući uslove u kojima deca rastu, gradimo Srbiju u kojoj će se sutra bolje živeti, istakla je Mihajlović.

Na sličan način Ministarstvo i Koridori Srbije će se priključiti i globalnoj akciji „16 dana aktivizima“  borbe protiv nasilja nad ženama kada će most „Vrla“ sve vreme biti osvetljen u narandžasto svetlo, ističe se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*