Mozaik malog formata XVI-Autorski projekat Petra Vujoševića 

Mala galerija ULUPUDS-a,
 Uzun Mirkova 12
22.oktobar / 4.  novembar 2021.
Ovoga putra svoja dela predstaviće 44 autora iz  Bugarske, Argentine, Severne Makedonije, Rusije, Crne Gore, Izraela i Srbije.
Atraktivni izlagački prostor Male galerije ULUPUDS-a omogućava blizak kontakt i intiman doživljaj, koji je neophodan  za dela ovog formata (do 25 x 25 cm). I u ovako ograničenom formatu može se sagledati sva dubina pojedinačnih umetničkih praksi, od onih klasičnih, figurativnih do raznih tendencija i eksperimenata savremenog mozaika.
Tokom proteklih 15 godina je na ovim izložbama učestvovalo skoro 300 autora iz dvadesetak zemalja. Ostvareno je ne samo međusobno upoznavanje raznih mozaičkih scena i mnogih interesantnih stvaralaca, već je došlo i do preplitanja i kreativnog mešanja i uticaja jednih na druge. Tako je savremeni mozaik dobio jedan novi podsticaj i uzlet ne samo u Srbiji nego i znatno šire.
Na izložbi će se, kao i prethodnih godina, dodeliti nagrada za najuspešnije.
Tokom trajanja  izložbe u galeriji biće organizovana i radionica mozaika. Zainteresovani se mogu prijaviti na kontakt telefon (063/72 44 003) ili na mejl: mozaik.malog.formata@gmail.com

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*