Mrtvački sanduk za Kurtija: Sahranio si sva obećanja FOTO/VIDEO

Priština — Opoziciona Alijansa za budućnost Kosova Ramuša Haradianja, koja je najžešći protivnik ukidanja takse, poslala je danas premijeru Aljbinu Kurtiju kovčeg.

Taj kovčeg bio je oblepljen papirima sa upozorenjima, kojima se osporava ukidanje te mere, ali i sva druga obećanja koja je Kurti, kako se navodi, „sahranio“.

ABK je kovčeg doneo pred zgradu kosovske vlade.

Uhapšeni pripadnici Haradinajeve stranke

Kovčeg je oblepljen papirima A4 formata na kojima, između ostalog, piše 100 odsto takse, obećanja, principi, reciprocitet.

U međvremenu u parlamentu je u toku vanredna sednica, sazvana na zahtev 41 opozicionog poslanika protiv Kurtijeve najave o postepenom i uslovnom ukidanju takse na robu iz Srbije i BiH.

Nešto kasnije, prištinski mediji navode da je nekoliko mlađih aktivista opozcione Alijanse za budućnost Kosova uhapšeno zbog kovčega. O njihovom hapšenju poslanike je na vanrednoj sednici parlamenta obavestila zamenica predsednika ABK Teuta Hadžiju.

„Duboko žalim zbog hapšenja mladih ABK, koji su sproveli ovu aktivnost“, rekla je Teuta Hadžiju.

IZVOR:B92

Aktivistët e AAK-së me aksion simbolik para Kuvendit, vendosin një arkivol me mbishkrime: "Parimet", "Taksa", "Reciprociteti"…

Aktivistët e AAK-së me aksion simbolik para Kuvendit, vendosin një arkivol me mbishkrime: "Parimet", "Taksa", "Reciprociteti"…

Posted by Inspirimi on Ponedeljak, 02. mart 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*