MUP: Doneta odluka o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici

MUP SRBIJE

Vlada Republike Srbije, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, donela je odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici.
U ovoj školskoj ustanovi, počev od školske 2023/2024. godine veštine i znanja iz oblasti policijskih poslova, ekonomije, prava i administracije sticaće mladići i devojke koji su se odlučili da za svoj životni poziv izaberu policijsku profesiju.
Učenici koji budu upisani u Srednju školu unutrašnjih poslova imaće obezbeđen smeštaj i ishranu u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenike, školski pribor, odeću, obuću i drugu opremu neophodnu za pohađanje nastave.
Srednja škola „Jakov Nenadović“ nastaviće tradiciju srednje škole „Pane Đukić“, koja je od 1967. do 2009. godine odškolovala 14.416 policijskih službenika, koji su decenijama oslonac našim građanima, brinu o njihovoj bezbednosti i sigurnosti, ali i stabilnosti Republike Srbije.

– Ponosan sam što će od septembra ove godine ponovo početi sa radom Srednja škola unutrašnjih poslova „Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici, kroz koju će se za policijski poziv spremati mladići i devojke koji su odlučili da svoj radni vek provedu služeći građanima i svojoj zemlji. Kvalitetno obrazovanje uslov je uspešnosti. Kroz Srednju školu unutrašnjih poslova izgradićemo nove generacije policajaca čiji će kvalitet, profesionalizam i znanje biti garant bezbednosti Republike Srbije – rekao je ministar Gašić.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*