MUP: Lažni navodi crnogorskih medija o sinu Krivokapića

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je  da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu, prenosi Tanjug.

“Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M.K. sin crnogorskog premijera, i B. D. član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva“, navodi se u saopštenju.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom marke „mercedes” ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila.

Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

“Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?“, dodaju iz MUP-a.

U saopštenju se još naglašava da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

“Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe“, dodaje se u saopštenju.

Podgoričke “Vijesti“ su ranije objavile da je porodica Zdravka Krivokapica odlučila je da napusti Srbiju zbog navodnog incidenta koji se veceras dogodio u Beogradu.

Kako je „Vijestima” kazao izvor blizak porodici, srpska policija je navodno repetirala pištolj na Krivokapićevog sina i člana njegovog obezbeđenja.

Izvor dodaje da su Krivokapićev sin i član obezbeđena pretresani zbog navodne dojave da su naoružani.

Iz porodice, kako navode “Vijesti“, tvrde da je oružje koje poseduje obezbeđenje uredno prijavljeno zvaničnim organima Srbije.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*