MUP proverava dobronamerne ali i zlonamerne dojave o nestalom Perišu

Policija daje sve od sebe da reši slučaj, nikakvog nasilja nije bilo, rekao je ministar unutrašnjih poslova Potraga za Splićaninom ne prestaje
N1

Više od tri nedelje traje potraga za dvadesetsedmogodišnjim Splićaninom Matejem Perišem koji je nestao u Beogradu, a policija proverava svaku dojavu u vezi sa ovim slučajem.

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je juče da sigurno nije bilo nikakvog nasilja nad Perišem u Beogradu, a šta se tačno dogodilo te noći između 30. i 31. decembra, kaže, utvrdiće istraga.

„Javljaju nam se beli i crni magovi, ljudi koji navode da su videli Matejevu astralnu projekciju. I u ovom slučaju imamo i dobronamerne i zlonamerne ljude koji nas zovu. Nedavno su nam čak javili da nestali mladić kupuje hleb na Vračaru u Beogradu. Kada smo proverili, shvatili smo da je reč o komšiji iz obližnje zgrade”, kazao je Vulin juče u jutarnjem programu Kurir televizije. Dodao je da policija daje sve od sebe da reši ovaj slučaj.

Ministar policije rekao je da se upoznao s Matejevim ocem Nenadom Perišem i da mu iskazuje veliko poštovanje.

„Samo se stavite u njegovu situaciju. Da li biste imali toliko razumevanja kao on. Bilo je pokušaja da se ovaj slučaj predstavi kao međunacionalni sukob. To je zaista odvratno. Siguran sam da nasilja nije bilo ni u klubu ni van njega. To su posvedočili i Matejevi prijatelji, i gosti u klubu, i osoblje”, zaključio je Vulin.

Otac Nenad Periš izjavio je da je u policiji saznao u kom smeru se kreće istraga.

„Rečeno mi je da se proveravaju telefoni i Matejev mobilni u smislu tačne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identifikovani gosti koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom”, ispričao je Periš za RTL.

 

 

 

POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*