MUP Srbije odgovorio Vladi Crne Gore: Objasnićemo koliko god puta bude bilo potrebno šta se dogodilo

(Foto MUP Srbije )

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije reagovalo je danas na saopštenje Vlade Crne Gore povodom sinoćnjeg pretresa sina premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića rekavši da će ponavljati objašnjenje šta se dogodilo „koliko god bude bilo potrebno da se istina razume i prihvati”.

Iz Vlade Crne Gore danas je saopšteno da su pripadnici policije Srbije na „grub i nedopustiv način” pretresali sina premijera.

„U pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio je policijski službenik UP Crne Gore. Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog”, navodi se u saopštenju, navodi Tanjug.

MUP Srbije je negirao te tvrdnje rekavši da su zaustavili automobil zbog prijave da se u njemu nalazi naoružano lice, a da je intervencija završena kada su utvrdili da je to pratnja premijerovog sina iz MUP-a Crne Gore.

„Ne postoji policija na svetu koja bi licu za koje se sumnja da ima oružje prišla bez ličnog naoružanja. Nestrpljivo čekamo da vidimo revolucionarne procedure crnogorske policije po kojima se bez oružja prilazi naoružanim licima”, naveli su iz MUP-a Srbije i dodali da pripadnici srpske policije „umeju da povise i ton dok prilaze naoružanim licima” te da se nadaju da „to nije mnogo uznemirilo legitimisanu gospodu”.

U saopštenju se još navodi da pripadnici Policijske uprave za grad Beograd ne znaju i ne treba da znaju da li je u Srbiji sin predsednika vlade Crne Gore, te da su postupili onako kako procedure nalažu, bez primene sile i sredstava prinude, u skladu sa procenom situacije.

„Ko hoće da čuje, sve mu je objašnjeno, ko neće, objasnićemo koliko god puta bude bilo potrebno”, naveli su iz MUP-a.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*