Na dočeku Srpske Nove godine Rudimental, Nouvelle Vague, Bojana Vunturišević, Karminjo…

Džimi Tenor, Karminjo, Bojana Vunturišević, Nouvelle Vague, Bilja Krstić i Rudimental planirani su za doček Srpske Nove godine u Novom Sadu, u okviru proslave titule Evropske prestonice kulture 2022.
Na dočeku Srpske Nove godine Rudimental, Nouvelle Vague, Bojana Vunturišević, Karminjo...

Foto: Screenshot/Novi Sad 2022 @ Youtube
Ovo se vidi iz upravo objavljenog pregovaračkog postupka koji za potrebe angažovanja muzičara sprovodi Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture.
Za angažovanje muzičara za 13. januar biće izdvojeno više od devet i po miliona dinara.
Događaj je zamišljen kao „Doček 7530. godine“, predstavljen kroz razliku dva računanja vremena i dva kalendara – gregorijanskog i julijanskog.
„Sa jedne strane, Doček 31. decembra slavimo tokom celog dana, na dobro poznatim lokacijama, dok je 13. januar rezervisan za otkrivanje novih prostora, koji se nalaze širom Novog Sada“, navodi se u obaveštenju o sprovođenju pregovaračkog postupka.
Doček je, kako se navodi, osmišljen kao uvertira za 2022. godinu, kada Novi Sad postaje Evropska prestonica kulture i predstavlja platformu koja bi trebalo da omogući podizanje kapaciteta lokalne umetničke scene kroz prepoznavanje, angažovanje i umrežavanje mladih umetnika u domenu scenskih i vizuelnih umetnosti.
Program će početi u večernjim satima 13. januara u zatvorenim prostorima, na više lokacija u Novom Sadu, a nakon što se završi ceremonija svečanog otvaranja godine titule.
„Kroz programsku, žanrovsku i prostornu raznolikost, Doček 7530. godine treba da postane uzbudljivo putovanje kroz grad, koji postaje jedna scena, omogućavajući svakom posetiocu da u mnoštvu programa i lokacija formira lični line-up. Od klasične muzike, preko džeza i evergrina, rege zvuka i popa, do roka i panka, alternativne muzike i elektronike, najraznovrsniji muzički žanrovi spajaju se sa brojnim zvučnim imenima domaće, evropske, ali i svetske scene, kako bi Novi Sad zablistao na početku godine titule Evropske prestonice kulture“, navedeno je u obaveštenju.
Svi detalji ceremonije nisu za sada poznati. Na zvaničnom sajtu EPK 2022. navodi se da je u planu i predstava otvaranja titule pod nazivom „Zeniteum“ sa najmanje 20 umetnika/izvođača u okviru ansambla, dok će celokupna ceremonija obuhvatiti više od 60 događaja i više od 280 umetnika iz devet zemalja.
„ZENITEUM :: 2022 biće prikazan kao sekularni obred sa odabranim sadržajima najviše duhovne vrednosti Republike Srbije“, navodi se u pozivu umetnicima i izvođačima za učešće u programu dočeka, koji je okončan početkom jeseni.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*