Na Horgošu nakon gužvi vozila opet prolaze bez zastoja

HORGOŠ –

Na graničnom prelazu Horgoš tokom prepodnevnih časova bilo je velikih gužvi i putnici su za ulazak u Srbiju čekali u proseku oko dva sata, ali tokom popodne gužve su se smanjile, te nije bilo većih zastoja.

Dugačke kolone pri ulasku u našu zemlju nastale su, po rečima putnika, zbog toga to su mnogi današnji verski praznik u Austriji iskoristili da slobodan dan spoje s predstojećim vikendom i nekoliko dana se odmore u Srbiji.

horgos, granica, 1

Izvor: RTV

„Spojili smo slobodan dan i iskoristili priliku da odemo do Novog Sada, malo da se odmorimo“, kazao je vozač iz Salzburga.

„Bilo je gužve, dugo smo čekali kod Mađara“, objasnio je jedan od putnika.

Tokom popodnevnih časova, međutim, gužve su se smanjile te većih zastoja nije bilo.

Putnici koji u Srbiju ulaze preko Horgoša, ukoliko poseduju srpski pasoš dužni su da pri ulasku prilože samo lična dokumenta, dok strani državljani moraju imati dokaz o negativnom PCR testu, u suprotnom im sledi obavezan karantin.

Ove mere ne odnose se na putnike u tranzitu, kao ni na mađarske državljane koji ulaze u Srbiju. Putnici s mađarskim pasošem u našu zemlju mogu ući bez negativnog PCR testa, ukoliko imaju dokaz o potpunoj vakcinaciji, bez obzira na tip vakcine koju su primili. Isto važi i za naše državljane koji putuju u Mađarsku.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*