Na Horgošu otkriveni jastuci punjeni sa 400.000 evra

У јастуцима 400.000 евра

Srpski carinici su na ulaznoj strani prelaza Horgoš iz pravca Mađarske, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja oko 400.000 evra sakrivenih u dva jastuka, saopštila je Uprava carine.

U jastucima 400.000 evra

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu stigao automobil „lend rover“ nemačkih registarskih oznaka, kojim je iz Berlina ka Izmiru putovao bračni par turskih državljana.

Na uobičajeno pitanje o tome, da li imaju nešto za prijavljivanje usledio je odgovor da sa sobom nose samo lični prtljag i dozvoljeni iznos novca.

Bez obzira na to, carinici su se odlučili za detaljan pregled, kada je vozilo prebačeno u garažu namenjenu za tu svrhu.

Tada je, kako se navodi, žena (31) uzela iz automobila dva jastuka da bi navodno sela na njih. Pre nego što je to učinila, carinik je zatražio da pogleda jastuke i u njima pronašao gomilu novca.

Iz njih je izvađeno 400.000 evra, a potom je kod muškarca (33) u torbici za dokumenta pronađeno još 15.000 evra, dok je žena u torbici imala 3.620 evra, što je ukupno 418.620 neprijavljenih evra, precizira se u saopštenju.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatak otkrivene neprijavljene sume zajedno sa putnicima i automobilom preuzelo Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP iz Subotice, dodaje se u saopštenju.

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*