Na poljoprivrednom sajmu oko 1.500 izlagača

Na Novosadskom sajmu će od 15. do 21. maja biti održan 85. Međunarodni poljoprivredni sajam na kome će se predstaviti 1.500 izlagača iz ukupno 30 zemalja, uključujući i Srbiju, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Beogradu.

Ovogodišnji sajam obeležiće Nacionalna izložba stoke, Izložba poljoprivredne mehanizacije, deset kolektivnih izložbi, izložba organske hrane i proizvoda sa oznakom geografskog porekla, više do 50 stručnih i poslovnih skupova, kao i poklon igra za posetioce.

Ove godine na sajmu će se predstaviti Francuska, Austrija, Holandija, Španija, Italija, Izreal, Tunis, Bosna i Hercegovina i mnogi drugi.

Jedan od zaštitnih znakova tog sajma je poklon igra za posetioce sa kupljenim ulaznicama, a generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković, kaže da će ove godine dva srećna dobitnika sa sajma otići sa traktorom, a jedan sa rotofrezom.

Ove godine zemlja prijatelj Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska, a kada je reč o mehanizaciji, najskuplji eksponat na sajmu biće samohodna vadilica šećerne repe „holmer“ T4-40 koja košta oko 600.000 evra, dok će najskuplji među traktorima biti guseničar „john deere 8345 RT“ koji će zainteresovani moći da kupe za 300.000 evra.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*