Na putevima moguća poledica, posebno pored reka i u kotlinama

BEOGRAD, NOVI SAD –

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozoravaju iz Puteva Srbije.

Zbog snega su neprohodni državni putevi drugog prioriteta održavanja Radalj – Radaljska Banja i Valjevo – Lelić – Mravinjci, navedeno je u saopštenju.

vreme, prognoza, sneg, kovin

Izvor: RTV (Dejan Kreculj)
Kamioni na Batrovcima 240, Šidu 180, Horgošu 120 minuta

Prema informacijama Uprave granične policije u 7.40 časova, na graničnom prelazu Šid, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 180 minuta, na Batrovcima 240, a na Horgošu 120 minuta, saopštili su Putevi Srbije.

Na Bubanj Potoku – petlja Orlovača, do 18. decembra od 10 do 16 č – radovi na sanaciji kolovoza – auto-pijaca – raskrsnica Hiljadu ruža – kružni tok Resnik, uz naizmenično propuštanje vozila iz oba pravca.

Petlja „Šimanovci“ – petlja „Pećinci“, smer Beograd-Šid, do 31. decembra radovi na zameni žičane ograde, uz odvijanje saobraćaja voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Petlja Kolari, do 1. mata radovi na rekonstrukciji natputnjaka, uz zatvaranje preticajne i vozne saobraćajne trake. Petlja Kolari, u smeru Kolari-Beograd, ostaje zatvorena za saobraćaj.

Jasikovo-Bor, do 25. decembra radovi na rehabilitaciji puta, uz naizmenično propuštanje vozila.

Na auto-putu E-75, petlja Jagodina-petlja Ćuprija, do 31. decembra radovi na rekonstrukciji mosta preko reke Lugomir, uz zatvaranje leve kolovozne trake – smer Niš-Beograd. Saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom smer – Beograd-Niš.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Takođe, neprohodni su putni pravci trećeg prioriteta održavanja Osečina – Osladić – Kameničko jezero, zatim Loznica – Zajača – Šarena bukva – Mačkov kamen, Banja Koviljača – Gučevo – Zajača i Šljivova – Pecka.

Putni pravci Mravinjci – Povlenska Kosa, Jakalj – Jelova Gora – Užice, Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti – Odvraćenica isto tako nisu prohodni za vozila.

Saopšteno je da su prilazi zimskim turističkim centrima prohodni.

Snega do pet centimetara ima na deonicama Javor – Sjenica, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Vladičin Han – Surdulica – granica sa Bugarskom (granični prelaz Strezimirovci) i Vlasinsko Jezero – granica SRB/BUG (Ribarci).

Pod snegom su i putevi Okletac – Rogačica – Kostojevići – Dub – Dubci – Užice, Kneževići – Kremna – dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), državna granica sa CG (granični prelaz Jabuka) – Prijepolje i Nova Varoš – Aljinovići.

Saopšteno je i da na putevima Prijepolje – Manastir Mileševa, Jošanička Banja – Kopaonik, Divljaka – Ivanjica – Javor, Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje do graničnog prelaza Gostun takođe, snežni prekrivač debljine do pet centimetara.

Na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta održavanja, kolovozi su vlažni u nižim predelima i ima snega ima u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Ivanjice, Novog Pazara, Užica, Valjeva i Vranja.

Slično situacija sa snežnim nanosima je i na državnim putevima II prioriteta održavanja na teritoriji Ivanjice, Kolubare, Kosova, Kragujevca, Kruševca, Mačve, Novog Pazara, Novog Sada, Požege, Užica, Valjeva, Vranja, Zaječara.

Putevi Srbije napomenuli su da na teritoriji Zaječara ima sitnih odrona, duž nestabilnih kosina, u klisurama, usecima, zasecima.

Najviše odrona ima na Đerdapska magistrali, klisuri Korenatac, Babinom Zubu i klisuri Bovan, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije.

Zbog poledice zabranjen je saobraćaj za šlepere i kmione sa prikolicom na deonicama od Aljinovića preko Sjenice do Novog Pazara, Mionice, preko Brežđe i Divčibara do Kaone.

Putevi upozoravaju da odrona ima u planinskim predelima širom zemlje i oblasti oko Kosova i Metohije.

Upućen je apel vozačima da postoji mogućnost pojave magle na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Uputili su apel da vozači prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i budu oprezni jer zbog niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima i vlažnih kolovoza moguće je stvaranje poledice, navedeno je u saopštenju.

Zbog snega smanjena brzina u zoni tunela Manajle i Predejane

Na auto-putu E-75, u zoni tunela „Manajle“ i „Predejane“, usled snežnih padavina je smanjena brzina kretanja vozila, saopštilo je jutros Javno preduzeće Srbija putevi.

Savetuje se učesnicima u saobraćaju da koriste zimske pneumatike, da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da poštuju ograničenja brzine i prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na put.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*