Načelnik Generalštaba u poseti Mađarskoj vojsci

MOD

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović sa delegacijom Vojske Srbije boravi u dvodnevnoj poseti Mađarskoj, na poziv komandanta Mađarske vojske general-potpukovnika Ferenca Koroma.

MOD

Uz najviše vojne počasti, generala Mojsilovića je na Trgu heroja u Budimpešti dočekao general Korom, nakon čega je usledila ceremonija polaganja venca i, potom, zvanični razgovori dveju delegacija u Generalštabu Mađarske vojske.

Tokom zvaničnih razgovora bilo je reči o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji u regionu, dosadašnjoj saradnji u oblasti odbrane, kao i o mogućnostima za unapređenje bilateralne saradnje u oblastima od obostranog interesa.

General Mojsilović je tokom razgovora istakao da dosledna primena međunarodnog prava i postignutih međunarodnih sporazuma predstavlja prioritet i nezaobilazni uslov u naporima na očuvanju mira i stabilnosti u regionu. Zahvalio je na profesionalnom angažovanju mađarskih vojnika koji su u sastavu Kfora, kao i konstruktivnoj podršci zajedničkim aktivnostima iz domena odbrane.

U nastavku posete, načelnik Generalštaba će se sastati sa ministrom odbrane Mađarske dr Tiborom Benkeom i prisustvovati prikazu osposobljenosti rečne ratne flotile i jedinica za razminiranje Mađarske vojske.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*