Nagrade za najbolju policajku i vatrogasca

Nagrade policajca i vatrogasca meseca, koje dodeljuje Skupština opštine Zemun, za izuzetne rezultate, za april mesec pripale su Jeleni Radovanović, iz Odseka za suzbijanje kriminaliteta u zemunskoj Policijskoj stanici, i Svetislavu Čaviću komandiru Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Zemun.

Jelena Radovanović, kako su obrazložili u opštini, zaslužila je ovo priznanje jer je tokom proteklog meseca, kao vođa grupe za suzbijanje nasilja u porodici u okviru ovog Odseka, blagovremenim i profesionalnim ponašanjem, zajedno sa svojim kolegama, značajno doprinela suzbijanju i sankcionisanju ovog krivičnog dela, navodi se na zvaničnoj internet stranici Ministarstva unutrašnjih polsova.

„Ovo priznanje nije samo moje, već pripada svim mojim saradnicima, koji sa mnogo volje, krajnje profesionalno i požrtvovano, ne osvrćući se na radno vreme, rade svoj posao“, kaže ona i dodaje da je veoma zadovoljna što je njihov rad prepoznat.

Prema njenim rečima, priznanje za nju lično predstavlja veliku satisfakciju i podstrek da i dalje, sa nesmanjenim entuzijazmom i energijom, radi na zaštiti bezbednosti sugrađana.

„U Ministarstvu radim od 2006. godine i od prvog dana znala sam da sam odabrala humanu profesiju koja mi omogućava da pomognem drugima“, ističe Jelena Radovanović.

I vatrogasac Svetislav Čavić, koji radi u Ministarstvu skoro 20 godina, ističe se posebnim zalaganjem, požrtvovanošću i profesionalizmom.

Čavićev šef Milorad Kreševljak kaže da o radu najboljeg vatrogasca aprila govore brojna priznanja koje je dobio za svoj rad, među kojima je i nagrada „Svetislav Stojanović“.

„Čavić je krenuo stopama svog oca, koji je bio vatrogasac dobrovoljac. Učestvovao je u mnogim akcijama u kojima je bilo potrebno munjevito reagovati kako bi se spasili životi ljudi i njihova imovina. Tokom prethodnog meseca, na našem području intervenisali smo mnogo puta, a njegovom prisebnošću i hrabrošću kolege sa kojima je krotio vatrenu stihiju ostali su nepovređeni“, kaže Kreševljak.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*