Nagrađeni učenici osnovnih i srednjih škola iz opštine Kula

Opština Kula je ove godine nagradila 133 učenika osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na najvažnijim takmičenjima. Iz opštinskog budžeta je za ove namene isplaćeno 1.196.949,00 dinara. Učenicima su nagrade isplaćene 25. januara uoči predstojeće školske slave Sveti Sava, a na osnovu Konkursa za nagrađivanje učenika.

Predsednik opštine je čestitao nagrađenim učenicima na izuzetnim rezultatima i istakao da će Opština i dalje nastaviti da nagrađuje učenike koji svojim znanjem na najbolji način predstavljaju opštinu Kula i izrazio nadu da će u ovoj godini broj nagrađenih učenika biti još veći, navode na zvaničnoj internet stranici opštine Kula.

U protekloj godini na takmičenjima su se posebno istakli učenici Aleks Kovač iz OŠ „Petefi brigada“ iz Kule sa osvojenih 7 nagrada, čija ukupna vrednost iznosi 43.098,00 dinara i Gaja Brakus iz OŠ “Vuk Karadžić” iz Crvenke sa osvojenih 5 nagrada u iznosu od 39.180,00 dinara.

Pravo na jednokratno nagrađivanje ostvaruju učenici osnovnih i srednjih škola koji su u protekloj školskoj godini ostvarili prvo, drugo ili treće mesto u pojedinačnoj konkurenciji na okružnom, međuokružnom, pokrajinskom, republičkom ili međunarodnom takmičenju, koje organizuje resorno ministarstvo ili Sekretarijat za obrazovanje AP Vojvodine.

139 nagrada je osvojeno na okružnim, međuokružnim i pokrajinskim takmičenjima, a 43 na republičkim i međunarodnim takmičenjima.

Opština Kula je jedna od retkih lokalnih samouprava koje na ovaj način podržavaju najbolje učenike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*