Nagradni fond za „Zobnatičke konjičke igre“ 3,5 miliona dinara

BAČKA TOPOLA –

Na hipodromu ergele „Zobnatica“ sutra će biti održane međunarodne konjičke trke čiji je ukupan nagradni fond čak 3,5 miliona dinara.

„Zobnatica“ kod Bačke Topole najstarija je ergela u našoj zemlji.

zobnatica, 6

Izvor: RTV

„Jadran“ i „Kazanova“, najtrofejnija grla ove ergele, bila su slavna na prostorima cele bivše Jugoslavije, a predstojećeg vikenda na hipodromu biće održane najspektakulranije „Zobnatičke konjičke igre“ do sada, sa najvećim nagradnim fondom u istoriji konjičkog sporta u Srbiji.

Na hipodromu na „Zobnatici“ konjičke trke će otpočeti u subotu, 18. septembra, u 14 sati, a u njima će učestvovati i za vrednu nagradu se nadmetati oko 65 takmičara iz Srbije, Mađarske i Bosne i Hercegovine.

zobnatica, 3

Izvor: RTV

„Najveći nagradni fond u istoriji srpskog galopskog sporta, u ukupnom iznosu od 3,5 miliona dinara, biće dodeljen na ovim „Zobnatičkim konjičkim igrama“, a samo za glavnu trku koja će se održati pod pokroviteljstvom Ujedinjenih Arapskih Emirata nagrada iznosi 2,5 miliona dinara“, kaže Tamara Ivanišević, rukovodilac za turizam na ergeli „Zobnatica“.

Na „Zobnatičkim konjičkim igrama“ biće održano pet kasačkih i četiri galopske trke, a glavna trka dana biće nadmetanje za „Kup Zobnatice“ koji je kruna tradicije ove ugledne ergele rasnih konja.

zobnatica, 4

Izvor: RTV

„Želimo da vratimo lepu, staru naviku svih ljudi, a posebno stanovnika Bačke Topole, da ponovo dolaze na „Zobnaticu“. Na ovaj način želimo da iskažemo dobrodošlicu svima koji žele da nas posete“, poručuje Tamara Ivanišević.

Organizatori očekuju da će „Zobnatičke konjičke igre“ privući između tri i pet hiljada posetilaca, a za sve koji budu došli kako bi sa tribina na hipodromu uživali u lepotama vrhunskog konjičkog sporta, obezbeđen je besplatan ulaz.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*