NAGRADNI KONKURS ZA VIZUELNI IDENTITET 20. FESTIVALA ULIČNIH SVIRAČA Osmisli vizuelni identitet za jubilarni 20. Festival!

Festival Uličnih svirača – Gradić fest slavi 20. rođendan i tom prilikom poziva sve zainteresovane grafičke dizajnere/ke i ostale kreativce iz Srbije, regiona i Evrope, da predlože vizuelni identitet jubilarnog 20. Festivala uličnih svirača koji će biti održan od 27. do 29. avgusta 2019. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave (Novi Sad).

 

Festival uličnih svirača – Gradić fest okuplja umetnike iz celog sveta – muzičare, plesače, pozorišne trupe, performere, akrobate i predstavlja veliku umetničku radionicu na otvorenom gde su umetnici i publika ravnopravni učesnici.

 

Programi festivala se dešavaju na otvorenom, na nekoliko bina i punktova na ulicama starog baroknog Gradića Petrovaradinske tvrđave, gde svake godine, tokom tri dana festivala, nastupi više od 100 umetnika iz zemlje i inostranstva. Program festivala čine muzički nastupi, performansi, ambijentalne predstave, video projekcije, umetničke instalacije, intervencije u prostoru ali i radionice, konferencije, predavanja i organizovani obilasci.

 

O konceptu

 

Verujući da grad čine njegovi ljudi i da oni svojim kretanjem stvaraju prostore, i ove godine kroz festival nastavljamo inicijativu za oživljavanje Podgrađa Petrovaradinske tvrđave i njegove transformacije u pešačku zonu i turistički i umetnički kvart.

 

Za 20. rođendan festivala želimo da se osvrnemo i na njegov početak, na vreme kada je grad bio manji, kada nam nisu bile potrebne bine i kad su program festivala činili pretežno ulični muzičari i performeri. Program 20. festivala će tako u velikoj meri oživeti i slaviti atmosferu njegovih ranijih godina.

 

Za potrebe konkursa potrebno je izraditi vizuelni identitet za celokupni 20. Festival uličnih svirača – Gradić fest.

 

Nagradni konkurs je otvoren za sve zainteresovane koji/e se bave dizajnom, a posebno se radujemo učešću mladih dizajnera. Pravo učešća imaju individualni/e autori/ke, grupa autora/ki ili agencije.

 

Za ostale informacije o pravu učešća, nagradama, žiriju, pravilima za učestvovanje na konkursu i rokovima posetite stranicu www.ulicnisviraci.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*