NAJVEĆA ZAPLENA U BiH Oduzete cigarete vredne 650.000 evra

NAJVEĆA ZAPLJENA U BIH Oduzete cigarete vrijedne 1,3 miliona KM
FOTO: PU ISTOČNO SARAJEVO

U velikoj policijskoj akciji, u kojoj je učestvovao veliki broj policijskih agencije, zaustavljena je cisterna u kojoj su pronađene nelegalne cigarete vredne više od 650.000 evta (1,3 miliona maraka), potvrđeno je za Srpskainfo.

Akcija je izvedena po nalogu Tužilaštva BiH, prenosi Srpskainfo.

– Pripadnici SIPA u saradnji Upravom za indirektno oporezivanje BiH pretresli cu cisternu, a u čijoj unutrašnjosti je pronađeno oko 247.000 kutija cigereta, bez odgovarajućih akciznih markica BiH, koje su sa područja Crne Gore prokrijumčarene na područje Bosne i Hercegovine – rekli su u Tužilaštvu BiH.

Oni su pojasnili da je ovo jedna je od najvećih zaplena ilegalnih cigareta realizovanih na podučju Bosne i Hercegovine.

U ovom predmetu vodi se istraga za krivična dela Organizovanje skupine ljudi ili udruženja za rasturanje neocarinjene robe, Neovlašteni promet akciznih proizvoda i krijumčarenje.

– Prilikom pretresa, uhapšen je vozač cisterne, te su oduzeti dokazni materijali potrebni u postupku – istakli su u Tužilaštvu.

U združenoj operaciji realizovanoj po nalog Tužilaštva BiH, učestvovali su i pružili podršku Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), UIO BiH, Granična policija BiH, MUP Republike Srpske, MUP Kantona Sarajevo, MUP HNK, PU Prozor.

 

 

 

IZVOR:BLIC

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*