Napadač u Austriji pucao sam ali uz podršku islamista

BEČ –

Istraga austrijske policije u slučaju terorističkog napada početkom novembra u Beču došla je do zaključka da je Kujtim Fejzulaj sam izvršio napad, ali da je u vezi sa plana bila uključena islamistička mreža.

Austrijanac makedonsko-albanskog porekla nabavio je oružje kod jednog lica, koje je za vikend uhapšeno.

Fejzulaj je pokušao da nabavi, prošlog leta, metke za svoju automatsku pušku u Slovačkoj, kada je upao u oči slovačkim bezbednosnim vlastima.

beč, austrija, džamija, upad, policije, terorizam

EPA-EFE/FELIX HUBER

Slovačke vlasti o tome su obavestile austrijske kolege, koje su, kako se ispostavilo, reagovale prekasno i svojim nedelovanjem omogućile teroristički napad 2.novembra, u kojem su ubijene četiri osobe i povređeno više od 20.

Austrijska policija proteklog vikenda uhapsila je, u stanu jedne velike porodice rodom iz Egipta, 21-godišnjeg saučesnika.

On je priznao da je de fakto nabavljač oružja islamističke ćelije. Puškom nabavljenom na crnom tržištu Fejzulaj je ispalio oko 80 metaka kobnog 2.novembra.

Tek 161 dan posle ovog događaja policija je uspela da razotkrije mrežu džihadista. U okviru istrage uhapšeno je više od 20 lica, među kojima i islamisti iz Švajcarske.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*