Napadnuta novinarska ekipa portala Kalzo u severnom delu Mitrovice

Udruženje novinara Srbije (UNS), sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM), osudilo je napad na službeni automobil u kojem se nalazila novinarska ekipa prištinskog portala Kalzo (Kallxo) koja je izveštavala o raspoređivanju Kosovske policije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Do incidenta je, prema navodima tog portala, došlo jutros, na raskrsnici u blizini Tehničke škole u severnom delu Kosovske Mitrovice, navodi se u saopštenju UNS.

Iz Kalzoa preciziraju da su u tom trenutku u automobilu bile dve osobe – producent Valjdet Saljihu i novinar Škodran Dakaj.

Na njih su, kako je navedeno na portalu, maskirane osobe bacale i tvrde predmete.

Iz ovog medija dodaju da su dvojica novinara uspela da pobegnu i da nisu povređeni.

Udruženje novinara Srbije i Društvo novinara Kosova i Metohije traže od međunarodne policije da ispita sve okolnosti ovog slučaja i ističu da je neophodno da se medijskim radnicima na Kosovu osigura bezbedno radno okruženje.

U saopštenju se ističe da je u kriznim situacijama posebno potrebno da do građana stižu tačne informacije i da je osnovni uslov za to da se novinarima i medijskim radnicima osigura bezbedan rad.

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*