Napadnuti strani radnici Rimac automobila u Zagrebu

Rimac i Makron (Foto Beta)

ZAGREB – Hrvatski preduzetnik i osnivač kompanije “Rimac automobili“, Mate Rimac, objavio je na Fejsbuku da je u petak uveče grupa mladih muškaraca fizicki napala njegove strane kolege u centru Zagreba kod Hrvatskog narodnog kazališta (HNK), a policija je potvrdila da je dobila dojavu o napadu.

„Da li je moguće da se ovo dogodilo u Zagrebu?! Šokiran sam i tužan, napisao je Rimac danas.

On je rekao da se čuo s napadnutim kolegama koji su mu rekli da su videli grupu mladih muškaraca koji su imali rasisticke ispade i da su im uz psovke poručili da se „vrate od kuda su došli”.

„Naši zaposleni su pokušali da izbegnu konflikt, prešli su ulicu i ubrzali korak, ali su ih napadači sustigli i poceli s fizičkim obračunom”, napisao je Rimac.

U njegovoj objavi se navodi i da je ta grupa napala pet, šest Rimčevih kolega u centru grada, kod HNK, a navedeno je da je jednoj osobi slomljen nos, a druga ima manji potres mozga.

Rimac je naglasio da to smatra pojedinačnim incidentom i da se nada da to neće uticati na percepciju stranaca koji dolaze da rade u Hrvatsku.

Rekao je i da se nada da će policija brzo i efikasno odraditi svoj posao.

„Ako nismo u stanju da privučemo strance, necemo zadržati ni Hrvate”, poručio je Rimac, prenosi Tanjug.

Zagrebačka policija je za Hinu je potvrdila da je oko 00.30 primila dojavu o fizčkom sukobu više osoba u zoni HNK, ali nije mogla da potvrdi da li je reč o radnicima nekog preduzeća niti koliko je osoba učestvovalo u sukobu. Iz policije su naveli da se još uvek utvrđuju sve okolnosti događaja i da je kriminalistička istraga u toku.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*