Nastavak kampanje interesnog lobija za urušavanje Telekoma

BEOGRAD –

Poslovno interesni lobi na čelu sa tajkunima Draganom Đilasom i Draganom Šolakom nastavlja brutalnu kampanju urušavanja domaće kompanije, saopštio je Telekom Srbija.

Cilj takvih napada je sprečavanje uspona Telekoma Srbija koji sada već bez ikakve sumnje utiče na sve lošije poslovne rezultate i sve veću zaduženost Junajted grupe, navedeno je u saopštenju.

telekom mts srbija

Telekom Srbija ističe da nikada nije krio svoju poslovnu saradnju sa jednim od vodećih digitalnih sistema u regionu, na čelu sa Wireless Media , koji ima vrhunsku ekspertizu i iskustvo u oblasti medija, telekomunikacija i internet poslovanja.

„Saradnja sa ovim digitalnim sistemom nam je značajno doprinela da na tržištu brzo odgovorimo konkurenciji u oblasti ponude TV kanala, proizvodnje multimedijalnog sadržaja kao i njegove digitalne promocije i distribucije“.

U Telekomu navode da nakon višegodišnje saradnje mogu odgovorno da tvrde da ta saradnja ima pozitivan efekat kako na Telekomov nastup na tržištu, tako i na vrednost kompanije.

Takođe, opravdanost te saradnje su, pored svih upravljačkih instanci Telekoma Srbija, potvrdile i dve renomirane svetske revizorsko-konsultantske kuće.

„Bilo koje poređenje sa našom direktnom konkurencijom Junajted grupom, pokazalo bi da smo sa neuporedivo manje finansijskih sredstava uloženih u razvoj medijskih sadržaja došli do toga da imamo lidersku poziciju na tržištu kada je reč o ponudi multimedijalnih sadržaja, TV kanala i digitalnih servisa“.

Telekom poručuje da su oduvek sva poslovna dokumenta i svi ugovori Telekoma Srbija dostupni svim nadležnim organima, uključujući i Tužilaštvo.

„Ali, ne i našoj direktnoj konkurenciji i njihovom poslovno interesnom lobiju, koji koristi sva sredstva da uništi našu kompaniju, uključujući i industrijsku špijunažu“, navedeno je u saopštenju.

Orlić: Tepić saopštila „jedno veliko ništa“ o Telekomu

Član Predsedništva SNS Vladimir Orlić izjavio je da Marinika Tepić vodi besomučnu kampanju protiv Telekoma Srbija i da je danas, urpkos najavama da će izneti „dokaze nad dokazima“, ponovo saopštila jedno „veliko ništa“.

Orlić je naveo da medijska lica „tajkunko-lopovskog kartela bivšeg režima“ Tepić i Dragan Đilas koji su, kaže, trajno angažovani na poslovima prljave kampanje protiv države, narodne imovine i srpskih kompanija vode najbesmisleniju propagandu.

„Ta besomučna kampanja koju vode protiv srpskog „Telekoma“ nedeljama, upinjući se iz petnih žila da domaćoj kompaniji nanesu štetu, trebalo je po njihovim najavama da doživi svoj vrhunac. I dogodilo se – veliko ništa, po već ustaljenom običaju“, rekao je Orlić, a saopštio SNS.

Orlić je primetio da je Tepić kao krunski dokaz navodno lošeg poslovanja Telekoma taj što sklapa komercijalne ugovore, dodajući da su se „kad su to čuli istog momenta detonirali svi u Evropi“.

On dodaje da bi sve to bilo samo smešno da, kako kaže, nije gorkog ukusa pljačke tog istog Telekoma od strane „tog društva“, jer, po njegovim rečima, ništa smešno nema u činjenici da su Đilasove firme kroz razne šeme sa Telekomom i njegovim kompanijama u regionu obrnule 30 miliona evra, dok je Đilas bio na vlasti.

„Danas, kada Tepić pokušava da pomogne direktne konkurente Telekoma šupljim govorancijama o poslovnim aranžmanima, pravi sadržaj za svoje nastupe može da pronađe vrlo lako. Dovoljno je da progovori o aranžmanima svog šefa, Đilasa, i o 30 miliona evra narodnih para koje je zahvatio tom prilikom“, rekao je Orlić.

Valjda otežavajuću okolnost, nastavlja Orlić, ne predstavlja to što je upravo Đilasova firma „Dajrekt medija“ preko koje je tih 30 miliona evra do 2012. godine „protutnjalo“ danas u taboru poslovne konkurencije srpske kompanije.

„Koliko oni dobro žele našoj firmi, koja je pokazala da ume da se bori na tržištu, da širi svoje poslovanje i broj korisnika, uvećava svoju vrednost – potpuno je jasno. Samim tim je jasno i odakle ideja Đilasu i Tepić da Telekom javno kleveću tvrdnjama kako je „istisnut sa tržišta, niko neće ni da ih kupi“. Očigledno je o čijem interesu je reč, a to interes građana Srbije – sigurno nije“, ocenio je Orlić.

Orlić je poručio da ne treba „tajkuni i lopovi uopšte da se nadaju da će uspeti u svojim namerama da ponovo zarađuju na račun naroda kom su svojevremeno već ogulili kožu sa leđa“.

„U slučaju Đilasove preprodaje sekundi na RTS, u kom su stradali ponovo milioni evra narodnih para, klupko je nedavno konačno počelo da se odmotava. Krajnje je vreme da se istraže i njihove malverzacije sa Telekomom, ali i sa svim drugim firmama koje su pod političkim pritiskom bile prinuđene da pune privatne džepove tajkuna“, naveo je Orlić.

Ivković: Napadaju Telekom jer više ne mogu da crpe profit

Član Predsedništva SNS-a Biljana Popović – Ivković izjavila je danas da potpredsednica SSP-a Marinika Tepić svakodnevno iznosi neistine o kompaniji Telekom Srbija jer iz te kompanije Dragan Đilas više ne može da crpi profit, a s druge strane potrebno je uništiti konkurenciju SBB-a.

Kako je navela na konferenciji za štampu, u vreme dok je Dragan Đilas bio na vlasti njegova Direct media i druga njegova zavisna preduzeća kroz poslovanje sa Telekomom obrnula su oko 30 miliona evra.

„U to vreme Telekom je bio slabašan, a istovremeno Đilasove kompanije su jačale. Cilj je uništiti Telekom, to je suština, uništiti konkurenciju, što čine Dragan Đilas i Dragan Šolak jer je Telekom konkurencija SBB-u, a istovremeno, Telekom Srbija više nije njihova kasica prasica“, kazala je Popović Ivković.

Ispričala je da je u periodu od 2004. do 2007. godine direktno iz Telekoma Srbija Đilasovim firmama plaćeno ukupno 4,3 miliona evra, a u periodu od 2007. do 2012. Telekomove kompanije u BiH i Crnoj Gori takođe su platile usluge Đilasovim firmama u iznosu od 8,1 milion evra.

Telekomove kompanije u BiH od 2007. do 2012. godine, kaže Popović Ivković, omogućile su povlašćen zakup medijskog prostora Đilasovim firmama u vrednosti od 17,2 miliona evra, pritom dajući mu popust od 5,2 miliona evra.

„Laži i lažne afere koje svakodnevno Marinika Tepić plasira u javnost imaju samo jedan cilj – da prikriju jedno ogromno i nepristojno bogatstvo Dragana Đilasa“, naglasila je Popović Ivković.

Navodi da se u istoriji parlamentarizma u Srbiji ne pamti da je neko obavljao najviše državne funkcije, a da su istovremeno njegove privatne kompanije poslovale sa državnim preduzećima.

„Dragan Đilas je ušao u politiku sa 70.000 evra, a izašao sa 25 miliona evra prijavljene imovine. To je čovek koji se obogatio obavljajući najviše državne funkcije i ostaće upamćen kao neko ko je uspeo da istovremeno obavlja državne funkcije, a da njegove kompanije ostvare enormno bogatstvo, kao i on sam“, navela je Popović Ivković.

Govoreći o Tepić, Popović Ivković kaže da je u martu u Pančevu uhapšen narko diler, inače vrlo blizak prijatelj Marinike Tepić, kome je, kako tvrdi Popović Ivković, Tepić iz budžeta, mimo procedura, davala novac za njegovu teretanu, a za uzvrat je tražila od njega usluge da iseljava novinare i druge ljude koji joj nisu po meri.

„Tepić je za račun Đilasa lagala da Vojska u Moroviću uzgaja marihuanu, a ispostavilo se da se uzgajaju koke nosilje i to već 40 godina, a zbog nje je reagovala i zvanična Moskva i demantovalo je njihovo Ministarstvo spoljnih poslova“, ispričala je Popović Ivković..

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*