Nastavak suđenja za ubistvo Ivanovića: Milena Popović se nije pojavila

Foto:TANJUG/TARA RADOVANOVIC

Pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini jutros je počelo novo ročište u ponovljenom suđenju za ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

Suđenje je počelo oko 10.00 časova sa malim zakašnjenjem, a kako je najavljeno na današnjem ročištu trebalo bi da svedoče pojedini političari.

Svedoci na današnjem suđenju su Časlav Ilić, Ksenija Božović i Milena Popović, koja se obratila i-mejlom sudu da zbog zdravstvenih razloga ne može da bude prisutna i obavestila sud da može doći na suđenje početkom sledeće godine, piše Kosovo Online.

Sud je konstatovao da postoje uslovi za održavanje pretresa. Prva svedoči Ksenija Božović.

Lider Građanske inicijative „SDP“ Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u prostorije svoje stranke u Severnoj Mitrovici.

Specijalno tužilaštvo Kosova za ovaj događaj podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Prema navodima Tužilaštva, u slučaj ubistva Ivanovića umešano je još najmanje petoro osumnjičenih.

 

 

 

IZVOR:NOVA.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*