Nastavlja se rasprava o amandmanima na set finansijskih zakona

Skupština Srbije nastaviće danas raspravu o amandmanima na set finansijskih zakona.

Poslanici su juče započeli razmatranje amandmana na Predlog zakona o planskom sistemu Srbije.

Na dnevnom redu sednice je 20 tačaka, a pored Predloga zakona o planskom sistemu Srbije, poslanici će razmatrati u pojedinostima i izmene i dopune Zakona o deviznom poslovanju, kao i izmene i dopune Zakona o računovodstvu, prenosi RTV.

Poslanici razmatraju i dopune Zakona o reviziji, izmene i dopune Zakona o faktoringu, kao i o izmene Zakona o poreskom postupku i administraciji.

Na dnevnom redu su i izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, izmene i dopune Zakona o akcizama, kao i izmene Zakona o igrama na sreću.

Pred poslanicima su, između ostalog, i davanje garancije za izgradnju vetroparka „Kostolac“, garancije za Srbijagas, a tokom rasprave u načelu polemisalo se i o izmeni i dopuni Konvencije o privremenom uvozu.

Kako prenosi RTV, među tačkama je i potvrđivanje finansijskog ugovora za železničku prugu Niš-Dimitrovgrad kao i još nekoliko sporazuma.

Pored toga, na dnevnom redu je i izbor članova Državne revizorske institucije (DRI), organizacija rada Narodne skupštine i izbor člana Komisije za hartije od vrednosti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*