Nastavljena sadnja: Bulevar Stepe Stepanovića bogatiji za nove sadnice

Foto: Grad Banja Luka

Foto: Grad Banja Luka

Veliki broj društveno odgovornih kompanija priključio se kampanji „Zasadi ili doniraj“, kojeg realizuje Grad Banja Luka, a sve sa ciljem da ove godine grad ne ostane bez jesenje sadnje.

Nakon što je juče sadnjom sadnica atlaskog kedra na prostoru budućeg najvećeg gradskog parka, koje su donacija gradonačelnika Draška Stanivukovića, počela jesenja sadnja u našem gradu, danas je nastavljena na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića.

Zelene površine na ovom delu grada sada su bogatije za osam japanskih trešanja i četiri tulipanovca, te nekoliko grmova japanske dunje, vajgelije i lovor višnje .

-Reč je donaciji NLB grupacije Gradu Banjoj Luci. Takođe u okviru ove donacije, krajem iduće sedmice će biti postavljene i tri klupe za odmor, a biće zasađena i jedna mala cvetna aleja na istoj površini – navedeno je iz Odjeljenja za komunalne poslove Grada.

Akcija je izvedena sa uposlenicima NLB grupacije i izvođačem radova Slavnić rasadnika.

-NLB banka a.d. Banja Luka je započela aktivnosti sadnje u okviru inicijative „Mudro bez papira“, kojom teži smanjiti potrošnju papira u svakodnevnom poslovanju, koristeći što više digitalno poslovanje. Izračunali smo da je u protekloj godini potrošena količina papira koja odgovara 343 posečena stabla. Kako bismo prirodi vratili na adekvatan način, u narednom periodu ćemo zasaditi 343 sadnice stabala širom Republike Srpske. Akcijom u Banjoj Luci smo započeli ove aktivnosti uz učešće vredne grupe radnika volontera – navode predstavnici NLB grupacije.

I vi možete biti deo ove akcije

Svi koji žele da budu deo akcije Gradske uprave, odnosno da doniraju sadni materijal mogu da se jave Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave putem broja telefona: 051/244-436.

Nadležno Odeljenje pristupiće definisanju vrste sadnog materijala, vrednosti donacije, te potencijalnoj lokaciji za sadnju.

Nakon što svi parametri budu ispunjeni, pristupiće se zaključivanju ugovora o donaciji i realizaciji same sadnje u dogovorenom terminu.

Napominjemo da svi zainteresovani građani koji nisu u mogućnosti da doniraju stabla, a žele da učestvuju u jesenjoj sadnji, mogu da se pridruže samoj akciji sadnje i da jednu od sadnica koje je donirao gradonačelnik ili neka kompanija, posade i da to drvo posvete porodici, prijateljstvu, ljubavi…

Dakle, svi sugrađani koji imaju želju da budu deo tradicionalne jesenje sadnje, ne moraju lično donirati sadni materijal – dovoljno je samo da naglase da žele da posade jedno drvo, te će im to i biti omogućeno.

 

 

GRAD BANJA LUKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*