Nastavnik u Kovilju osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenica

Osnovno javno tužilaštvo naložilo je podnošenje krivične prijave protiv profesora u Osnovnoj školi „Laza Kostić“ u Kovilju zbog sumnje da je polno uznemiravao nekoliko učenica.
Nastavnik u Kovilju osumnjičen za seksualno zlostavljanje učenica

Policija je započela istragu, a obavešteni su i stručnjaci Centra za socijalni rad u Novom Sadu.

„Policija je po nalogu tužilaštva prikupila sva obaveštenja koja bi mogla biti od koristi za vođenje krivičnog postupka. Nakon toga je 15. decembra predmetni događaj kvalifikovan kao krivično delo polno uznemiravanje, te je ovo tužilaštvo naložilo podnošenje krivične prijave u redovnom postupku. Nakon što bude sačinjena, krivična prijava će biti dostavljena ovom tužilaštvu“, piše Dnevnik.

U školi je obavljen i inspekcijski nadzor, a iz uprave za Blic potvrđuju da je nastavnik privremeno udaljen sa mesta do okončanja disciplinskog postupka.
„Postoji osnovana sumnja na elemente nasilja nastavnika prema učenicima. Zaposleni je privremeno udaljen sa rada do okončanja disciplinskog postupka. Zbog zaštite interesa maloletnih lica i postuplka koji je u toku nije moguće iznošenje više informacija o događaju“, kaže za Blic direktorka škole Ljiljana Stanivukov.
Suspendovani profesor po zaključku o suspenziji ima rok od osam dana da se izjasni o navodima za koje se tereti.
IZVOR,FOTO:021.RS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*