Nedimović: Dešavanja na stepeništu parlamenta“korona bomba“

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr
BEOGRAD –

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, koji je i predsednik Štaba za upravljanje krizom u Nišavskom i Topličkom upravnom okrugu, kaže da su sinoćna dešavanja na stepeništu ispred Skupštine Srbije „korona bomba“ i da ćemo posledice videti u narednih deset do 15 dana.

On je za TV Pink naveo da je očuvanje zdravlja ljudi „prioritet nad prioritetima“.

„Ono na stepenicama parlamenta je „korona bomba“ u narednih deset, 15 dana. Kada budu počeli brojevi da skaču pitaćemo se ko je krivac“, naveo je on.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ nr

Upitan da li su neredi slučajno organizovani pred odlazak predsednika Srbije Aleksandra Vučić u Pariz, Nedimović je rekao da nije teoretičar zavere, ali da smatra da teško tu postoje slučajnosti.

„Toliko nas čeka posla i vezano za koronu i pripremu sistema za jesen. Ovo je sve bila uvertira i dečija igra za ono što nas čeka“, rekao je Nedimović, dodajući da će biti teško kada se bude korona pomešala sa sezonskim gripom.

Ističe da nas čega i druga velika bitka, na spoljno-političkom planu i da nam zato treba jedinstvo i sinergija.

„Neki smatraju da skupština nije bitna, pa šta ćeš onda pred skupštinom“, zapitao je Nedimović.

On je podsetio da je isto tako bilo 5. oktobra kada su urušavane institucije i naglasio da su nam sad baš potrebne institucije, a ne da se stvari rešavaju na ulici.

Po tome koliko je povređeno policajaca, a koliko učesnika protesta, vidi se ko je tu primenjivao nasilje, rekao je Nedimović i dodao da je sad najvažnije da se sačuva sistem zbog života i zdravlja ljudi.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*