Neprocenjiv značaj pošumljavanja za očuvanje životne sredine

Ministarka zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Irena Vujović prisustvovala je danas akciji pošumljavanja na lokaciji Rajčur u opštini Srbobran, gde se, uz podršku tog ministarstva, sadi 4.500 novih sadnica.

Neprocenjiv značaj pošumljavanja za očuvanje životne sredine

Vujović je istakla da je ta opština bila aktivna na konkursima ovog ministarstva čiji cilj je podizanje kvaliteta života građana, pri čemu je izrazila zahvalnost preduzeću „Vode Vojvodine“ na donaciji još 1.000 dodatnih stabala, kao i brojnim građanima i mališanima koji su se priključili ovoj velikoj akciji.

Ministarka je poručila da je pošumljavanje od neprocenjivog značaja za životnu sredinu, navodeći da se trenutno sadi 25.000 stabala u Staroj Pazovi, a ove akcije se sprovode i u Somboru, Kuli, Apatinu i Pančevu.

Ističem lokalne samouprave u Vojvodini, jer je ovaj deo zemlje po procentima slabije pošumljen, i zato nam je posebno važno da na tom području podižemo svest o značaju pošumljavanja, rekla je Vujović.

Ona je najavila da će u Srbobranu, uz podršku tog ministarstva, uskoro biti promenjena kotlarnica u Osnovnoj školi „Petar Drapšin“ u Turiji, koja će preći na ekološki prihvatljiviji energent.

Prema njenim rečima, u toj opštini razmatra se i realizacija kapitalnih ekoloških projekata, među kojima je izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda i kanalizacione mreže, što će unaprediti kvalitet života građana.

Vujović je precizirala da je Srbobran na listi 26 lokalnih samouprava u kojima se planira izgradnja postrojenja za preradu otpadnih voda, iz kredita Razvojne banke Saveta Evrope.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*