Neredi u Budvi, privedeno 17 osoba, jedan policajac povređen

Foto: Screenshot

U Centar bezbednosti u Budvi privedeno je 17 osoba zbog učestvovanja u incidentima u tom gradu u kojima je povređen i jedan policajac, saopšteno je iz crnogorske Uprave policije.

Foto: Screenshot
Iz crnogorske policije su naveli da su tokom incidenta njihovi službenici zasuti kamenicama i dimnim bombama, posle čega je policija „upotrebila hemijsko sredstvo kako bi se uspostavio stabilan javni red i mir“.
U saopštenju se navodi da je na zgradama Centra bezbednosti i opštine Budva nastala materijalna šteta, a oštećena su i službena vozila. Na ulicama Budve prevrnuti su kontejneri, a polomljen je i deo gradskog mobilijara, dodaje se u saopštenju.
Iz policije su objasnili da je danas ispred zgrade budvanskog Centra bezbednosti došlo do incidenta nakon što je aktuelni predsednik opštine Budva Vladimir Bulatović izašao ispred zgrade opštine, a „okupljeni građani odmah su počeli da ga zasipaju kamenicama i drugim predmetima i upućuju mu uvredljive reči“.
Oni su sa takvim postupcima i ponašanjem nastavili i nakon što je Bulatović pokušao da uđe u svoje vozilo, u čemu su ga sprečili„, navodi se u saopštenju.
Iz policije dodaju da je Bulatović službenim vozilom Uprave policije prevezen u zgradu budvanskog Centra bezbednosti i da je „tada takođe bio meta ponovnih napada kamenicama i drugim predmetima od okupljenih građana“.
Okupljeni građani, od kojih je određeni broj bio i u alkoholisanom stanju, na najgrublji način su ugrožavali njegovu bezbednost, kao i bezbednost ostalih građana policijskih službenika, izazivajući nerede„, naveli su iz policije i dodali da su, uprkos tome što je policija u više navrata izdala naređenja i upozorenja da se okupljeni građani raziđu, oni nastavili sa izazivanjem incidenata.
Policija je u Budvi bacila suzavac pošto je građanima koji su opkolili stanicu policije izdato upozorenje da se raziđu, javile su ranije podgoričke „Vijesti“ i navele da su uhapšeni smenjeni predsednik opštine Marko Carević i odbornici DF-a Đorđije Vujović i Đorđe Pribilović, kao i odbornik SNP-a Krsto Rađenović.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*