Nevreme pogodilo Banjaluku

Jaki udari vetra dostižu maksimum. Specijalizovani sajtovi mere brzine i preko 100 kilometara na sat za područje grada Banjaluka.

Nezapamćeno nevreme pogodilo je sinoć Banjaluku, orkanski vetar je u gradskom području čupao stabla, skidao krovove sa kuća i zgrada i lomio saobraćajne znakove. Povređena su tri lica i pričinjena je velika materijalna šteta.

Dva lica su povređena kada je vetar skinuo krov u Ulici cara Lazara, a jedna osoba je povređena kada su se urušili krov i plafon u kući u Mesnoj zajednici Karanovac.

Portparol Gradske uprave Milenko Šajić rekao je za Srnu da je gradski Odsjek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice imao 26 intervencija tokom noći i jutros do 7.00 časova.

Šajić je naveo da je na području grada oštećeno šest motornih vozila, porušen veći broj stabala, reklamnih sadržaja, komunalne opreme i saobraćajnih znakova.

U banjalučkoj regiji i dalje je na snazi narandžasti meteoalarm zbog vjetrovitog vremena, jakog juga u Krajini, i olujnih udara.

Gradski Odsek za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice upozorava građane da preduzmu mjere, radi lične i bezbednosti imovine.

U 13 časova zasjedaće i banjalučki Štab za vanredne situacije.

Nevreme je zahvatilo i ostale delove Srpske.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*