Nevreme u Srbiji

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i ponegde gradom, zahvatilo je danas pre podne Beograd pa je sabraćaj u gradu otežan i usporen, a neke ulice su pod vodom. Narandžasti meteo-alarm je na snazi za delove Istočne i Jugoistočne Srbije. Meteorolozi RHMZ objavili su hitno upozorenje zbog nevremena u Beogradu i Šumadiji.

Jaka kiša praćena grmljavinom već je jutros pala i izazvala kolaps u saobraćaju u prestonici. Voda je preplavila ulice u Beogradu, a društvene mreže zatrpali su snimci potopa iz raznih delova prestonice. Na ulicama su se pojavili potoci, a kanalizacioni odvodi ne mogu da prime količinu vode koja i dalje pada. U Terazijskom tunelu došlo je do izlivanja vode, što je znatno usporilo saoraćaj. Padavine su bile intenziteta više od 20 litara po metru kvadratnom. Padavine se očekuju do kraja dana.

Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i olujnim vetrom zahvatilo je delove Prijepolja, gde je napravilo veliku materijalnu štetu na voćnjacima i putnoj infrastrukturi, a voda se ulila i u nekoliko domaćinstava, javlja portal Prijepolje Info. Pored seoskih i prigradskih delova i glavne saobraćajnice u centru grada bile su pod vodom, jer kišni kolektori nisu mogli da prime ogromnu kolicinu padavina, dodaje portal.Kako se navodi, poplavljene su kuće, koje se nalaze na samom ulazu u Prijepolje, voda je ušla u prostorije, a na terenu su vatrogasci koji izvlače pumpama vodu.

Nevreme praćeno snažnim vetrom i jakim pljuskom koje je zahvatilo danas nešto pre podneva Pančevo prouzrokovalo je probleme u različitim delovima grada. Kišna kanalizciija nije mogla da primi obilne padavine, a mnogi odvodi bili su zapušeni granjem i lišćem koje je vetar pokidao, rečeno je u Štabu za vanredne situacije Pančeva. Zbog toga je u različitim delovima grada bilo dosta vode na ulicama, a ona je prodrla i u mnoge podrume i suterene. Ekipe vatrogasne brigade i JKP-a Vodovod i kanalizacija su imale šezdesetak intervencija radi ispumpavanja vode

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*