NEZAPAMĆEN VANDALIZAM U NEMAČKOJ Banda od stotinak mladića DEMOLIRALA sve pred sobom, lomila beton i GAĐALA POLICIJU (FOTO, VIDEO)

TVITER

Nekoliko desetina grupa nasilnika sinoć je divljalo u centru Štutgarta. Oni su demolirali i pljačkali prodavnice, a u sukobima s policijom povređeno je nekoliko pripadnika snaga javnog reda.

TVITER

U obično mirnom centru glavnog grada nemačke pokrajine Baden-Virtemberg noćas je vladala atmosfera koja podseća na rat, prenosi švajcarski „Blik“. Bande su žestoko napadale policiju i prouzrokovale značajnu materijalnu štetu.

Kako je saopštila policija, haos je izbio nakon policijske kontrole zbog delikta u vezi s drogom. Okupljeni su se solidarlisali s mladićima koje je policija kontrolisala, a kako se navodi, u sukobima je povređeno desetak policajaca. Uhapšeno je više od 20 osoba.

Tokom nereda su teško oštećena parkirana patrolna vozila, jer su huligani šipkama udarali po njima. Patrolna kola u prolazu gađali su teškim kamenicama i drugim predmetima. Na video snimcima objavljenim na Tviteru vidi se kako vade betonske kocke sa pločnika i njima gađaju policijska kola u prolazu i kako razbijaju izloge.

„Špigl“ prenosi da su, između ostalog, razbijeni izlozi nekoliko prodavnica mobilnih telefona, kafe-poslastičarnica i poznata prodavnica odeće.

Posle nekoliko sati, rano jutros, situacija se smirila. Pripadnici policije iz cele pokrajine, njih oko 200, došli su u Štutgart kako bi uspostavili kontrolu nad situacijom. U akciji je učestvovao i helikopter. Kako je jutros saopšteno, pojačano prisustvo policije zadržano je i u prepodnevnim časovima u okviru mere predostrožnosti.

Premijer pokrajine Baden Virtemberg Vinfrid Krečman oštro je osudio incidente u Štutgartu.

– Ovo su krivična dela, za koja moraju da odgovaraju i budu osuđeni. Naše misli su sa povređenim policajcima i onima koji su pretrpeli štetu zbog pljačkanja – rekao je on i dodao da se intenzivno traga za organizatorima.

IZVOR:BLIC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*