Nezgoda koja se prepričava – automobilom udario u banderu, preskočio ogradu, pa uleteo u dvorište

Za vikend je „opel“ šabačke registracije udario u banderu, preleteo preko visoke ograde i prevrnuo se u dvorištu. Vozač je izašao nepovređen, struju su žitelji ovog dela Železnika dobili kasno sinoć, a danas popodne su proradili telefoni.

Nezgoda se dogodila juče ujutro u pola šest. Automobil „opel“ je prešao na levu stranu Avalske ulice, smrskao betonsku banderu, preleteo visoku ogradu i udario u zid kuće.

Komšija Krunislav Stanković kaže da je pravo čudo kako je vozač preskočio ogradu, a da je nije ni oštetio.

„Video sam da kablovi vise, milicija je obezbeđivala. Do pola 11 uveče su menjali banderu“, dodaje Stanković i ističe da je vozač vozio sigurno 150 kilometara na sat.

Slobodan Smiljanić, majstor „Telekoma Srbija“, kaže da su videli da kamion sruši betonsku banderu, ali da automobil sruši, to nisu.

„To su betonske bandere, sa armaturom, jake. Baš su masivne“, dodaje on.

Majstori su danas spajali pokidane telefonske žice, jer je bandera za struju i njih nosila. Ovakva havarija može da pokvari kućne aparate, srećom toga nije bilo, a i malo fiksnih brojeva je ostalo bez impulsa.

Deo bandere završio je ispod prozora na spratu, rekao je vlasnik kuće bez želje da javno išta komentariše.

Avalskom se vozi brzo, ali statistika MUP-a ne beleži više nesreća. Ako je bio led, nema brzine koja garantuje bezbednost. Što je brzina veća, veća je i šansa da dođe do nesreće. Ovo je naseljeno mesto gde ionako važi ograničenje. Ali, pre svega, pratite put i uslove na njemu i ne pipajte kočnicu kada automobil počne da „pleše“.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*