Nikolić: Svako ko iz DS izađe na izbore biće isključen iz stranke

Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

Demokratska stranka se sprema za bojkot izbora. Obišli smo čitavu Srbiju i videli da je raspoloženje građana da se parlamentarni izbori bojkotuju.

Foto: EPA/ KOCA SULEJMANOVIĆ

 

Zato ukoliko bilo ko izađe na izbore, lokalne ili parlamentarne, pa makar da je reč i o funkcionerima stranke, garantujem da oni više neće biti članovi Demokratske stranke, kaže za Danas Dejan Nikolić, potpredsednik DS, negirajući tako tvrdnje bivšeg predsednika ove stranke Dragana Šutanovca da postoji mogućnost da će na lokalu, čak i visoki funkcioneri DS organizovati grupe građana ne bi li izašli na izbore.

Međutim sa Nikolićem se ne slaže Radoslav Milojičić Kena, poslanik i član Demokratske stranke, koji kaže da Šutanovac govori istinu i da je tačno da se neki funkcioneri DS spremaju za lokalne izbore.

Poslanik DS-a Balša Božović čak tvrdi za naš list da se ne pripremaju samo funkcioneri DS kroz grupe građana da izađu na lokalne izbore, nego i funkcioneri nekih drugih stranaka iz Saveza za Srbiju koji se istovremeno javno zalažu za bojkot.

„Nejasan je stav Saveza o bojkotu. Svi su načelno za bojkot, ali mnoge stranke prećutkuju mogućnost da njihovi odbori na lokalu kao grupe građana izađu na izbore. Time ideja bojkota pada u vodu. Bojkot ima smisla samo ako svi bojkotuju“, navodi Božović. Dodaje da je dovoljno da na lokalu jedan lokalni lider pokuša da izigra odluku o bojkotu i da cela ideja padne kao kula od karata.

Božović poručuje da treba biti krajnje precizan u porukama.

„Ako kažete građanima možete na lokalne, ali ne i na republičke izbore, onda nešto ne štima u tom planu, jer ćete samo zbuniti birače. Uspeh bojkota zavisi od toga da li će celokupna antirežimska opozicija bojkotovati izbore na svim nivoima ili ne. Ili bojkotuju svi, ili svi izlaze na izbore. Sve ostale kombinacije odgovaraju režimu Aleksandra Vučića“, smatra Božović.

Nijedan od sagovornika DS nije želeo da odgovori na naše pitanje ko su ti funkcioneri koji se kroz grupe građana spremaju za lokalne izbore, a predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac juče nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Šutanovac, bivši lider DS, u intervjuu Blicu naveo je i da su DS-u najlojalniji oni koji su izopšteni iz donošenja političkih odluka, kao i da su takvi i dalje u stranci iako „trpe hajku dela opozicije“.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*