Nikšić: U Sabornu crkvu stigle mošti Svetog Vasilija

RTV (Aleksandar Galić)
NIKŠIĆ –

U Sabornu crkvu u Nikšiću stigle su mošti Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca kome će se danas, kako je najavila Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP), pokloniti vernici iz Crne Gore, koji će prisustvovati i Saboru organizovanom protiv Predloga zakona o slobodi veroispovesti.

Brojni vernici počeli su da pristižu već od samog otvaranja Sabornog hrama posvećenog Svetom Vasiliju Ostroškom Čudotvorcu, u kome će od devet sati Svetu arhijerejsku liturgiju služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa arhijerejima, sveštenstvom i sveštenomonaštvom.

                                                                RTV (Aleksandar Galić)

Crkveno-narodni sabor zakazan je za 11 sati ispred Saborne crkve u Nikšiću na kome će biti pročitan proglas i iskazano nezadovoljstvo protiv, kako je navedeno, anticrkvenog Predloga zakona o slobodi veroispovijesti, koji će se 24. decembra naći pred poslanicima Skupštine Crne Gore,prenosi RTCG pozivajući se na Minu.

Na Sabor u Nikšiću pozvani su isključivo građani iz Crne Gore, jer se Predlog zakona odnosi na hramove i crkvenu imovinu koji se nalaze na teritoriji te države.

Iz MPC su saopštili da su na Sabor dobrodošli svi koji žele da se pomole i zauzmu jasan stav radi odbrane svetinja Božijih i umnoženja bratske ljubavi.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*