Nova oprema za sakupljanje otpada za 34 lokalne samouprave

Ministarstvo zaštite životne sredine Vlade Republike Srbije obezbedilo je novu opremu za sakupljanje i reciklažu otpada, u vidu kontejnera i kanti, koja će biti dodeljena javno-komunalnim preduzećima u 34 grada i opštine.

Ministarstvo je saopštilo da je reč o ukupno 3.225 kanti i 2.940 kontejnera, koji će doprineti tome da lokalne samouprave koje su na javnom pozivu prijavile potrebu za ovom opremom budu čistije i uređenije.

Vranje je prvi grad u koji je juče stigla potrebna oprema. Novi kontejneri i kante će u narednom periodu biti dostavljeni i Beloj Crkvi, Arilju, Prijepolju, Boljevcu, Novom Pazaru, Gornjem Milanovcu, Žitištu, Novoj Varoši, Bosilegradu i Kragujevcu.

Takođe, nova oprema biće dodeljena i Zaječaru, Novom Kneževcu, Priboju, Požarevcu, Staroj Pazovi, Valjevu, Kraljevu, Kniću, Loznici, Negotinu, Sjenici, Topoli, Somboru, Žitorađi, Bujanovcu, Smederevu, Srbobranu, Irigu, Kikindi, Nišu, Brusu i Temerinu.

Pored kanti i kontejnera, resorno ministarstvo je obezbedilo i eko čistilice koje, pored čišćenja, služe i za dezinfekciju javnih površina, a mogu se koristiti i za održavanje manjih površina, poput trotoara i dečjih igrališta.

Moderne čistilice već su dobili Sremska Mitrovica, Irig i Novi Kneževac, a u značajnoj će meri olakšati posao njihovim javno-komunalnim preduzećima i doprineti tome da javni prostori koje građani koriste budu čistiji. U planu je dodela čistilica u još nekoliko gradova i opština.

Ministarstvo će, u cilju unapređenja životne sredine, nastaviti da pruža podršku lokalnim samoupravama u obezbeđivanju opreme za sakupljanje, reciklažu i što adekvatnije upravljanje otpadom, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*