Nova oprema za sportsku halu u Sivcu

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, zajedno sa predsednikom Opštine Kula Damjanom Miljanićem, obišao je danas sportsku halu u Sivcu, za koju je preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu obezbeđena nova sportska oprema vredna dva miliona dinara.

Batez je istakao da današnja poseta Sivcu predstavlja nastavak saradnje resornog sekretarijata i kulske opštine na daljem unapređenju uslova za razvoj sporta. Posebno je značajno, kako je naglasio, što se  time utiče na veće učešće školske dece u sportskim aktivnostima i programima usmerenim na omladinski aktivizam.

„Opština Kula jedna je od vojvođanskih opština koja je najviše uložila u sportsku infrastrukturu, poput ovog ozbiljnog sportskog objekta u MZ Sivac. Resorni sekretarijat je podržao nabavku moderne opreme za ovu halu, a reč je o plafonskom elektropodiznom košu i setu za odbojku i tenis. Zadovoljan sam kako je ugrađena ova kvalitetna sportska oprema, koja je sada na raspolaganju svim generacijama, rekreativcima i profesionalnim sportistima, a cilj je bio da oni imaju mnogo bolje uslove za bavljenje sportom“, istakao je Batez.

On je rekao da je ovo samo jedan od projekata realizovanih u protekle četiri godine i podsetio da je Pokrajinski sekretarijat za sport u opštinu Kula u tom periodu uložio 21,7 milion dinara. Tim sredstvima opremljene su dve osnovne škole – „Isa Bajić“ u Kuli, gde je izgrađen multifunkcionalni teren i „Vuk Karadžić“ u Crvenki, gde je zamenjen pod u sportskoj sali. Batez je dodao da je u okviru tih sredstava resorni sekretarijat izdvojio i značajan deo od preko 10,2 miliona dinara za prvu fazu sanacije i adaptacije sportske hale u Crvenki, važne za vojvođanski sport jer su upravo u njoj stasavali veliki šampioni našeg rukometa.

Predsednik Opštine Kula Damjan Miljanić istakao je da je saradnja resornog sekretarijata i ove opštine na izuzetnom nivou, kao i da su podsticaji koji dolaze iz Pokrajine veoma značajni ne samo u finansijskom smislu već i zbog kontuinuiranog razumevanja, stručne podrške i efikasnosti u rešavanju svih pitanja vezanih za razvoj sporta u ovom kraju.

„Sa novom  opremom koju smo dobili od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, danas je ova sportska hala, koja je prošle godine otvorena, potpuno zaokružila svoju funkciju. Sada je sala opremljena da se predviđeni sportovi, a to su košarka, odbojka i tenis, bez problema odvijaju“, istakao je predsednik Opštine Kula.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*