Nova pravila stupila na snagu: Prestaje važiti ogroman broj COVID potvrda, pravo na njih ima će samo oni koji su primili tri doze vakcine

Koronavirus u Francuskoj
Koronavirus u FrancuskojFoto: Afp

Oko 560.000 zdravstvenih propusnica u Francuskoj je u opasnosti od deaktivacije, saopštilo  je Ministarstvo zdravlja , budući da nova pravila koja se tiču dopunskih vakcina  protiv koronavirusa za sve odrasle osobe stupaju na snagu u subotu.

Počevši od subote odrasli koji su primili drugu vakcinu  protiv koronavirusa koji izaziva COVID-19 pre više od sedam meseci morali su primiti i treće dopunsku vakcinu  kako bi njihova propusnica ostala važeća.


Francuska je započela s uvođenjem digitalnih zdravstvenih sertifikata prošlog leta.

Te potvrde nude dokaz o vakcinaciji  ili oporavku od bolesti i obavezni su za ulazak u restorane, kafiće, na događaje u kulturi i druga mesta.

Vlada je počela pooštravati pravila za propusnice sredinom decembra, kada se od odraslih starijih od 65 godina počelo tražiti dokaz o trećoj dozi.

Infekcije su poslednjih nedelja  u Francuskoj naglo porasle zahvaljujući zaraznijoj varijanti koronavirusa omikronu, koji sada čini dve trećine analiziranih uzoraka.

Nedavno su vlasti izvestile o 329.000 novozaraženih u samo jednom danu.

Broj registrovaniuh  infekcija na 100.000 ljudi u celoj zemlji  za nedelju  dana bio je nedavno 2.829.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK.HR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*