Nova sezona u Narodnom pozorištu u Subotici počinje ranije

SUBOTICA –

Narodno pozorište Subotica ove godine sezonu počinje ranije nego predhodnih godina, najavio je danas direktor te ustanove Miloš Nikolić. To je, kako je objasnio, bila zajednička želja publike i zaposlenih u pozorištu.

narodno, pozoriste, subotica, 1

Izvor: RTV

Drame na srpskom i mađarskom jeziku Narodnog pozorišta Subotice ove godine su zabežile značajne uspehe na domaćim festivalima. Podsećajući se na te uspehe, direktor ustanove Miloš Nikolić ističe da kvalitet potvrđen ove godine obavezuje.

„Ja ću spomenuti istorijski rezultat mađarske drame na Nušićevim danima. Predstava „Ožalošćena porodica“ osvojila je prvu nagradu, a naša glumica Čila Palmer je proglašena za glumicu večeri. Na 66. Sterijinom pozorju, zaista ne moram puno da pričam o tom festivalu, mislim da svi koji prate pozorište, ali ne samo pozorište nego i kulturu, znaju da je to sigurno najcenjeniji festival u regionu. Dobili smo devet nagrada, izuzetno impozantan rezultat zaista, što znači da imamo izuzetnu predstavu, dobru“, ističe Nikolić.

narodno, pozoriste, subotica, 2

Izvor: RTV

Predstava koja je odnela brojne nagrade na Sterijinom pozorju je „Kus petlić“, i upravo nju će publika moći da pogleda u okviru proslave Dana grada u Subotici u subotu, 28. avgusta.

U okviru iste proslave, 30. avgusta na repertoaru je „Ožalošćena porodica“, predstava na mađarskom jeziku. To je, međutim, samo uvod u novu sezonu, koja počinje ranije nego do sada, odnosno već 4. septembra.

„U razgovoru sa našom vernom publikom, sa našim sugrađanima, na osnovu brojnih mejlova koje dobijamo, zaista mislim da je to dobro. Kada smo razmislili sa našom upravom, marketingom i svima, dobro je da ćemo krenuti sezonu ranije, jer građani stvarno hoće da vide i da nas ponovo gledaju“, dodaje Miloš Nikolić.

narodno, pozoriste, subotica, 3

Izvor: RTV

Sezonu 4. septembra otvara predstava „Zla žena“, nakon toga je na repertoaru 7. septembra ponovo „Kus petlić“, a dan kasnije predstava „Crni Petar“ na mađarskom jeziku.

Kako je Nikolić najavio, poseban kuriozitet će ove sezone biti zajednička predstava Drama na srskom i mađarskom jeziku, koja je planirana za početak naredne godine.

 

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*