Novak i Beloruskinja najomraženiji od svih kolega – Rolan Garos sprovodi meru zaštite

Foto: Printscreen / Instagram @wimbledon

U saradnji sa „Vorld Sports Netvork“ kompanijom Francuska teniska federacija sprovela je istraživanje o tome koji teniseri trpe najviše negativnih kritika na društvenim mrežama, a rezultati su otkrili da se sa ružnim komentarima najviše suočavaju Novak Đoković i Arina Sabalenka.

VSN je „izmerio društveni sentiment tvitova koji pominju igrače u negativnom svetlu, kao i reakciju javnosti na određene objave na ostalim društvenim mrežama“ i uspeli su da odrede koji teniseri su pretrpeli najviše negativnosti na mreži tokom perioda od 16 meseci.

Što se tiče muškaraca, podaci otkrivaju da je Novak Đoković dobio najviše negativnih komentara jer je skoro svaki peti tvit (15 odsto) o srpskom asu negativan. Grčka zvezda Stefanos Cicipas takođe je dobio mnogo negativnih povratnih informacija sa mnogim komentatorima koji nisu zadovoljni njegovim ponašanjem na terenu.

Nasuprot tome, britanski teniser Kameron Nori ima samo četiri odsto negativnih tvitova.

Podaci su takođe otkrili da VTA zvezde trpe više zlostavljanja na mrežama od svojih muških kolega, jer prvih šest nosilaca ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Francuske u proseku ima negativan sentiment od 8,6 odsto u poređenju sa 8,3 odsto muškaraca.

Aktuelna šampionka Australijan opena Arina Sabalenka dobija najviše negativnih komentara sa takođe 15 odsto kao i Novak. Iza nje su šampionka Vimbldona Elena Ribakina i Francuskinja Karolin Garsija koje imaju deset odsto negativnih komentara .

Pred početak Rolan Garosa, organizatori turnira na pariskoj šljaci želeli su da učesnici makar na dve nedelje budu mirni i izolovani od kritika na društvenim mrežama pa je tako igračima ponuđena zaštita veštačke inteligencije od zloupotrebe društvenih mreža.

Koristeći tehnologiju „Bodigard“ , komentari koje igrači dobijaju na društvenim mrežama biće praćeni u realnoj vremenu i analizirani za manje od 200 milisekundi, prenosi Sputnjik.

„Kao deo svoje strategije da se brine o mentalnom zdravlju igrača, FFT je odlučio da sarađuje sa Telohraniteljem u borbi protiv sajber maltretiranja“, navodi se u saopštenju FFT-a.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*