Nove pretnje podmetnutim bombama, beogradski portal dobio spisak navodnih meta sa zlokobnim porukama

Izvor: RTV (Jaroslav Pap)
BEOGRAD/KRAGUJEVAC –

Portal Telegraf.rs objavio je danas da je na njegovu imejl adresu stigla poruka u kojoj nepoznata osoba navodi da „neće stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje narod i uništava zemlju“, kao i da će minirati veliki broj zgrada i institucija u Beogradu.

Prenosi se da se u poruci navodi kako su bombe već postavljene i da je ovo samo nastavak dojava o bombama na mnogim lokacijama u Beogradu.

„Nećemo stajati skrštenih ruku dok Rusija kolje moj narod i uništava moju zemlju. Srbi su saučesnici u uništavanju moje zemlje i zato smo se udružili sa Albancima da miniramo sledeće lokacije u Beogradu“ stoji u poruci.

Sledi spisak lokacija: Muzej „Zepter“;Beogradski zoološki vrt; Nebojša kula; Narodni muzej; Muzej istorije Jugoslavije;Tržni centri „Rajićeva“, „Stadion“, „Karaburma“; „Ada Mol “ BIG Rakovica “ Banjica, „Beo tržni centar“,Kineski tržni centar, Studenstski domovi „Karaburma“, „Patris Lumumba“, „Mika Mitrović“; Vojna akademija, Predsednikova kuća.

Na spisku su i beloruska, ruska i kineska ambasad; dokovi kod Ade Ciganlije;; Stadion „Rajko Mitić“; FK Obilić; Stadion FK Voždovac; Olimp;Stadion Omladinaca FK Crvena Zvezda;Pančevački most ;Most Mihajla Pupina; Brankov most; Most na Adi; Novi železnički most; Železnička stanica Novi Beograd; Aerodrom Beograd ; Stara Železnička stanica Beograd; Železnička stanica Dunav; Poslovnice Er Srbije; Poslovnice Turkish erlajnsa.

U poruci koju prenosi Telegraf rs. stoji i „stavili smo bombe u automobile i u nekoliko aviona“ i na kraju: „trovali smo i vodu iz beogradske česme“.

Nove dojave o bombama u više objekata u Beogradu

Dojave o bombama stigle su danas u tržne centre Rajićeva, BIG Rakovica, Banjica, Karaburma i Ada Mol, saznaje Tanjug.

Pink javlja i da su zbog dojava o bombi evakuisani SC Olimp na Zvezdari i studentski dom „Mika Mitrović“ na Voždovcu.

U toku je i evakuacija studenata i zaposlenih iz studentskog doma „Patris Lumumba“, gde je takođe stigla dojava o bombi.

Evakuisan tržni centar u Rajićevoj

U tržni centar “Rajićeva“ u Beogradu danas je stigla nova dojava o bombi, a kako je rečeno Tanjugu ekipe MUP-a proveravaju zgradu, na mestu događaja dok su zaposleni i posetioci evakuisani.

Pripadnici policije koji su ispred Rajićeve kažu da su za dojavu saznali pre oko 40 minuta i da tržni centar neće raditi dok se ne završi bezbednosna provera.

Ispred tržnog centra je veliki broj dece koja će, prema rečima policije, takođe biti udaljena sa tog mesta.

Dojava o bombi u Rajićevoj je još jedna u nizu dojava o postavljenim bombama u Beogradu poslednjih nekoliko dana, a dojave su stizale i za osnovne i srednje škole, železničku stanicu, pojedine ulice i druge tržne centre.

Sve dojave su se pokazale kao lažne.

Lažna uzbuna i u policijskoj stanici u Kragujevcu

Policijskoj upravi u Kragujevcu prijavljeno je telefonskim putem da je u njihovoj zgradi postavljena bomba, a kontradivizionim pregledom je utvrđeno da je dojava bila lažna, preneo je RTS.

Dojava je upućena oko 11:30.

Objekat je bio evakuisan, a iz kragujevačke Policijske uprave za RTS su rekli da je istraga u toku.

 

 

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*