Novi detalji brutalnog ubistva porodice Đokić: Istraga skrenula ka kopačima peska?

Policija još uvek intenzivno traga za ubicama koje su brutalno likvidirale porodicu Đokić iz Aleksinca, Gorana (57), Gordanu (56) i njihovu ćerku Lidiju (25).
9-djokici
Foto: Privatna arhiva

Ubica ili više njih su, po svemu sudeći, bile dobro pripremljene i time znatno otežale policiji posao jer praktično do sada nije poznat trag koji bi mogao da dovede istražne organe do napadača, a inspektori poslednje nade polažu u rezultate DNK veštačenja.

Međutim, novi detalj se pojavio, koji može da pomogne u istrazi, a to je povezanost mesta na kom su pronađena tela, kao i onog na kom je pronađen zapaljen automobil. Naime, na oba mesta bile su separacije za eksploataciju peska, pa je vrlo moguće da je bar jedan od ubica na neki način povezan sa njima, pišu mediji.

– Pljačkaši izbegavaju da ubijaju jer ne žele da sebi natovare zločin zbog kojeg bi mogli da život provedu u zatvoru, već funkcionišu po principu prepada žrtve. Nemaju razloga da ih ubijaju jer su maskirani, ne mogu da budu identifikovani, a cilj postižu bez prolivanja krvi. Zašto je u ovom slučaju to bilo drugačije, moguće je da se nikada neće saznati. Jasno je da je sve unapred bilo pripremljeno za njihovo ubistvo, teško je zamislivo da su te noći tražili mesto gde će ih likvidirati i spaliti, a gde će ostaviti vozilo – kaže izvor iz istrage.

Prema medijskim natpisima, u pitanju je nepristupačan teren i ubice su morale da budu vrlo dobro upoznate sa njim, čim su uspele da tako vešto sakriju tragove.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je govoreći za Pink rekao da policija aktivno radi na otkrivanju počinilaca u slučaju ubistva tročlane porodice Đokić iz Aleksinca.

– Ne mogu da govorim o detaljima istrage. Veoma aktivno radimo. Kolegama iz Niša je stigla pomoć iz Beograda. Cela jedna porodica je zatrta i to su bili mirni ljudi koji nisu bili u kriminalu. Nije bilo nikakvog razloga da se takvim ljudima nešto loše desi – objasnio je Vulin.

Ministar nije hteo da se vremenski obaveže, ali ističe da policija neće prestati da traži dokaze o ubistvu porodice Đokić.

Policija je, kaže, pronašla dosta dokaza koji upućuju u to šta se desilo i zbog čega se desilo.

Ministar je otkrio potresne detalje sa mesta ubistva porodice Đokić.

– Prvo smo našli jedan leš, to je bio muškarac, on je bio na vrhu. Gordana Đokić smo identifikovali po nakitu, a ćerku Lidiju Đokić po kosi vezanoj u rep – rekao je Vulin.

Podsetimo, supružnici Goran i Gordana, kao i njihova ćerka Lidija Đokić, likvidirani su u nedelju 26. septembra, a njihova tela pronađena su u ataru sela Moravac tek šest dana posle zločina, u subotu 2. oktobra. Bila su spaljena do neprepoznatljivosti i prekrivena granjem, daskama i lišćem. Nešto pre pronalaska tela nađen je i zapaljeni automobil pasat kojim su Đokići kobnog dana krenuli na poslednji put. I pored brojnih teorija o zločinu, za napadačima se i dalje traga.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*