Novi detalji nesrećnog slučaja u Novom Sadu! Polaznik policijske obuke se slučajno ubio

foto: screenshot Instagram/192.rs

Veljko P. (21) iz okoline Beograda nastradao nesrećnim slučajem u Gradskom strelištu u Novom Sadu prilikom vežbe gađanja u metu

Nezapamćena tragedija dogodila se juče na Gradskom strelištu u Novom Sadu kada se polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO), Veljko P. (21) iz okoline Beograda, slučajno upucao u grudi i preminuo.

Nesreća se dogodila oko 9.15 sati u Ulici put šajkaškog odreda tokom redovne obuke polaznika COPO u Sremskoj Kamenici dok su polaznici pucali u metu.

Kobna greška

– Budući pripadnici MUP Srbije juče su učili pucanje iz pištolja. Veljko P. i ostali momci bili su u vrsti i trebalo je da vežbaju pucanje u postavljene mete – kaže izvor iz istrage i dodaje:

– Veljko P. je u rukama imao pištolj marke CZ 99. On je repetirao pištolj, ali se metak zaglavio u cevi. On je sam pokušao da reši problem, ali je načinio kobnu grešku.

Prema rečima izvora upoznatih sa ovim nesrećnim slučajem, mladić je pištolj sa zaglavljenim metkom u cevi okrenuo ka sebi.

– Navodno je potom prodrmao pištolj nekoliko puta i pokušao da ga otkoči. Međutim, u tom trenutku kada je pištolj bio u predelu njegovih grudi, on je opalio. Tako je mladić sam sebe upucao u grudi, praktično u srce iz neposredne blizine – kaže izvor Kurira.

Naš sagovornik kaže i da je u tom trenutku nasatala opšta panika na strelištu.

– Veljko P. se uhvatio za grudi, a krv je počela da šiklja iz rane. Srušio se nasred streljane i ostao da leži. Njegove kolege, ali i pretpostavljeni brzo su se pribrali i odmah reagovali. Pozvali su Hitnu pomoć i oni sami pokušali da mu pruže prvu pomoć. Slučaj su odmah prijavili i svojim kolegama koje su brzo došle na lice mesta – prepričava naš sagovornik:

Ekipa Hitne pomoći je po dolasku na Gradsko strelište pokušala reanimaciju Veljka P., ali i pored svih napora lekara mogli su samo da konstatuju smrt. Kolege Veljka P. su se do poslednjeg trenutka nadale da će on preživeti, ali kad im je saopšteno da je preminuo nisu mogli da zadrže suze.

– Kolege preminulog su bez reči i pognute glave izašli iz streljane i autobusom su prevezeni u centar za obuku u Sremskoj Kamenici – kaže izvor.

Pokušali reanimaciju

Povodom nesrećnog događaja juče su se oglasili i iz MUP saopštenjem.

– Dvadesetjednogodišnji polaznik Centra za osnovnu policijsku obuku iz okoline Beograda tragično je, nesrećnim slučajem, izgubio život tokom obuke gađanja u Novom Sadu. Kolege i ekipa Hitne pomoći su odmah pokušali da ga reanimiraju, ali nažalost mladi polaznik je podlegao povredama. Na licu mesta uviđaj su objavili pripadnici Policijske uprave Novi Sad i Višeg javnog tužilaštva – navodi se u saopštenju.

Sanjao da postane policajac

Hteo da pomaže građanima Srbije

Na mestu tragedije juče su bili brojni pripadnici MUP Srbije, kao i na destine policijskih automobila, forenzika, ali i dva saniteta.

– Nastradali mladić je sanjao da postane policajac i da zajedno sa kolegama služi i pomaže građanima Srbije. Njegova prerana smrt zaustavila ga je u toj nameri – kaže naš sagovornik.

 

 

 

IZVOR:KURIR

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*