Novi incident Boinga: Avionu otpao točak tokom poletanja (VIDEO)

Screenshot-

Boeing 757-200 firme United Airlines ostao je bez točka stajnog trapa prilikom poletanja sa međunarodnog aerodroma u Los Anđelesu, ipak uspeo je da sigurno sleti u Denver.

“Točak je pronađen u Los Anđelesu, a u toku je istraga oko uzroka ovog incidenta”, objavio je United Airlines.

Avion je isporučen prije 30 godina i proizvodnja tog modela je obustavljena 2004. godine, rekao je portparol Boeinga, piše The Times.

Još nije ni polovina jula 2024, a reč je o već trećem incidentu s točkovima na Boingovim avionima ove godine.

U martu je Boing 777 prisilno sleteo u Los Anđeles nakon što mu je tokom poletanja otpala guma na jednom od točkova. Avion United Airlinesa je poleteo iz Los Anđelesa za Japan i u njemu je bilo 249 ljudi, no odmah se vratio na aerodrom.

Drugi incident se dogodio u januaru, kada je nosni točak otpao s putničkog aviona Boing 757 Delta Air Linesa dok je čekao poletanje sa međunarodnog aerodroma u Atlanti u SAD-u.

Boeing je nedavno priznao krivicu po tužbi za urotu za prevaru u vezi s padovima dva aviona 737 Max u kojima je poginulo 346 putnika i članova posade i pristao je da plati kaznu od 243.6 milonana dolara u vezi s katastrofama u Indoneziji i Etiopiji 2018. i 2019. godine.

Federalna agencija za vazduhoplovstvo (FAA) je naredila inspekcije na više od 2600 Boeing 737 aviona zbog potencijalnih sigurnosnih problema, a ovi incidenti naglašavaju potrebu za rigoroznim protokolima održavanja i sigurnosti u avionskoj industriji kako bi se osigurala dobrobit putnika i posade. Ponavljajući tehnički kvarovi s Boing avionima postavljaju pitanja o proizvodnji i održavanju firme, kao i nadzoru i regulaciji avionske industrije, piše Spiegel.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*