Novi program za narednu godinu

Banja Luka – Posle uvođenja besplatnih sportskih sekcija u osnovne škole, namera Grada je da i u gradske vrtiće uvede sličan projekat koji će omogućiti najmlađim bavljenje fizičkom aktivnošću.

Resorno Odeljenje za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport osmislilo je program pod nazivom „Više od igre“, čija bi realizacija trebalo da započne naredne godine.

„Plan je da i u vrtiće uvedemo profesore fizičkog vaspitanja i sporta, koji će sa decom imati sedmično najmanje dva časa fizičke aktivnosti. Kao i za škole, tako bi za predškolske ustanove Grad nabavio poligonske rekvizite prilagođene deci predškolskog uzrasta – kazao je načelnik Odeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport Dragan Banjac.

On je istakao da je bitan rani početak za bavljenjem fizičkom aktivnošću, što je i navelo nadležne da pripreme ovaj program za predškolsku djecu.

„Rani početak bavljenja pravilno dozirane i sprovedene fizičke aktivnosti mora započeti uvođenjem upravo navedenih načela, a to je idealna prilika da se u predškolske ustanove uvedu profesori fizičkog vaspitanja i sporta. Promeniti dečije stavove prema fizičkoj aktivnosti i prehrani mnogo je teže kad dođu u tinejdžerski uzrast“ – zaključio je Banjac.

Podsećamo da je od septembra u svih 26 osnovnih škola na teritoriji grada Banja Luka počela realizacija projekta „Razvoj sporta kroz školske sportske sekcije“, kao jedinstvenog projekta ne samo u Republici Srpskoj, već i čitavoj BiH. Projekat je potpuno besplatan, a namera je da se što veći broj učenika uključi u sistem školskih sportskih takmičenja, te da se kroz te aktivnosti prepoznaju talenti za određene sportove.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*