Novogodišnja čestitka direktora JKP „Novosadska toplana“ Dobrosava Arsovića

Dragi sugrađani,
Za Novosadskom toplanom je još jedna godina puna uspeha, godina u kojoj smo uložili puno truda i znanja, godina u kojoj smo uspeli da ostvarimo zavidne poslovne rezultate. Godina u kojoj je svaki pojedinac pružio svoj maksimum kao doprinos sjajnim rezultatima poslovanja. U 2018. godinu ulazimo kao preduzeće koje je finansijski stabilno, koje posluje sa dobitkom i uplaćuje sredstva u budžet Grada Novog Sada i budžet Republike Srbije, koje već dve godine nije korisnik tekućih subvencija Grada, a od predstojeće godine ni korisnik kapitalnih, koje pored toplotne energije proizvodi i električnu energiju na Toplani „Zapad“ i od toga ostvaruje dodatne prihode, i kao preduzeće koje je na istom zadatku sa Gradom – unapređenju kvaliteta života Novosađana.
Iskoristili smo 2017. godinu za rekonstrukciju 15 kilometara vrelovodne mreže, za početak radova na izgradnji novog kotla na Toplani „Istok“, kao i za pripremne radnje za realizaciju projekta izgradnje još jednog kogeneracionog postrojenja za kombinovanu proizvodnju toplotne i električne energije na Toplani „Jug“. Novosadska toplana je uzela i aktivno učešće u smanjenju cene kvadratnog metra stambene površine u Novom Sadu, donevši odluku da preuzme troškove izgradnje vrelovodnih priključaka i toplotnih podstanica za objekte koji se priključuju na sistem daljinskog grejanja.
Među prvim toplanama u Srbiji smo pokrenuli kotlove i otpočeli tekuću grejnu sezonu. Sa sigurnošću garantujemo pouzdano i kvalitetno grejanje do poslednjeg dana grejne sezone, jer smo spremni da odgovorimo na sve izazove koje sa sobom nose zima i niske temperature.
Činjenica da na kraju svake godine imamo daleko bolje rezultate u odnosu na prethodnu, motiviše nas da proširimo i planove za 2018. godinu.

Uz želju da nas uspesi motivišu i ohrabre za više ciljeve, svima želim veru u sopstvene snage i mogućnosti, lično zadovoljstvo i dobro zdravlje!
Srećni novogodišnji i božićni praznici!
Direktor JKP „Novosadska toplana“ Dobrosav Arsović

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*