Novosadskim studentima predstavljeni francuski univerziteti

Na Univerzitetu u Novom Sadu predstavljeni su francuski univerziteti, mogućnosti studiranja i stipendiranja na njima. Putujući sajam francuskih univerziteta obilazi našu zemlju, ali i region.

Zašto izabrati studiranje u Francuskoj, kako doći do stipendije, sve to su studenti mogli saznati na promociji desetak francuskih univerziteta koji su predstavili različite studije od tehničkih nauka do umetnosti.

„Ovo je dobra prilika za studente ne samo francuskog već i drugih fakulteta da vide kakve su opcije za studiranje usavršavanje“, kaže Dunja Latinović, studentkinja Filozofskog fakulteta.

Sajam je i prilika za uspostavljanje veza između profesora i nastavak već započete saradnje između našeg i francuskih univerziteta.

„Istakao bih da za odlazak na studije u Francusku nije neophodno znanje francuskog jezika, pošto postoji mogućnost za studiranje na engleskom jeziku. Takođe, ovaj sajam je i prilika da se studenti upoznaju sa mogućnostima stipendiranja u okviru evropskog programa Erasmus ili fonda Dositej“, rekao je Nikola Faj, otpravnik poslova Ambasade Francuske u Srbiji.

Svoje programe francuski univerziteti predstavili su i u zemljama u okruženju.

 

Izvor: rtv.rs

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*