BALKAN KABLOVSKA TV
DOO SREMSKA KAMENICA
Srbija – SREMSKA KAMENICA , JASMINA 100
PIB: 110006188
MB: 21283592
ŠIFRA: 5911
OPIS EMISIJA
BALKAN TV
RAZGOVORI O ZDRAVLJU – gosti emisije stručnjaci iz svih oblasti zdravstva, inovacije u zdravstvu i zdravstvenom sistemu, uključenja gledalaca i odgovori na pitanja.Cilj emisije podizanje svesti o zdravstvenoj kuturi, stilovima zdravog života i ishrane. Emisija u trajanjuod 50 minuta namenjena svim uzrastima i ciljnim grupama na programu u premijernom terminu sredom od 20 časova. Gledaocima će se pružiti mogućnost da saznaju sve informacije kako da što kvalitetnije, zdravije i lepše žive u svom okruženju. Tema brige o zdravljuje iskonska, od nastanka čovečanstva do danas, a realizacija ovih načela putem televizijskog programa pripada trećem milenijumu. Na taj način televizija obavlja svoju najznačajniju misiju a to je: blagovremena, tačna informacija, edukacija i prezentacija ove izuzetno značajne teme koja je od interesa za svakog pojedinca, različite grupe ljudi i celokupnu naciju.
Poseban programski zadatak je da se teme obrađuju na medijski, televizičan način, što podrazumeva stručno i kvalitetno obrađivanje tema i pojava, a ne površno.
Programska politika i orijentacija BALKAN TV će se zasnivati na pomenutoj tematici uz puno poštovanje svih principa novinarske profesije, pre svega Zakona o javnom informisanju i medijima, Zakona o elektronskim medijima, Kodeksu novinara Srbije i svim relevantnim zakonima i propisima koji se odnose na ovu oblast.
Urednički tim će voditi programsku politiku u skladu sa svim novinarskim principima, a to podrazumeva odgovornost za javnu reč, kulturu i etiku javne reči, poštovanje javnog morala, podizanje opšte kulturnog i saznajnog nivoa građana, zaštitu ljudskih prava, poštovanje i zaštita prava deteta, poštovanje ravnopravnosti i jednakosti građana, bez obzira na naciju, veru, pol i politički stav, poštovanje autorstva, podržavanje i afirmacija demokratskih vrednosti, poštovanje kulturnog i političkog pluralizma, otvorenost za javno izražavanje
različitih stavova i mišljenja, poštovanje privatnosti i svi drugi principi savremenih medijskih i drugih demokratskih tekovina.
KALENDAR – kratka TV forma do 5 minuta trajanja koja se bazira na
istorijskim činjenicama i događajima. Emituje se u više termina svakodnevno.
MULTI ARHIV – Emisija posvećena starim građevinama i zdanjima, njihovom istorijskim i kulturnim značajem.
STARI ZANATI -Emisija koja se bavi znanjem i umećem starih majstora, kao osnovna životna delatnost koju oličavaju zanati i rukotvorine neobične lepote a koji su očuvani su do danas.U eri napredne tehnologije, u Vojvodini i dalje brojni majstori daju sve od sebe da se od zaborava sačuvaju stari zanati i održe porodične tradicije.
KUVAJMO ZAJEDNO- Kratka TV forma do 15 minuta u kojoj se
predstavljaju recepti nacionalnih jela iz regiona
BALKANSKO PREPODNE – Jutarnji program emituje se od ponedeljka do
petka u terminu od 8h do 11h, . Uživo iz studija u Novom Sadu ,
donosi najvažnije priče i razgovore sa najaktuelnijim gostima .
Najzanimljivije novinske naslove komentarišu gosti. O svim značajnim
događajima informišu reporteri uživo, sa lica mesta.
MERIDIJANI – Putopisna emisija o zanimljivim istorijskim, egzotičnim, dalekim i nedostižnim mestima. Priče o ljudima i njihovim kulturama, tradiciji, ishrani, životu…
NAŠ GOST – talk-show emisija sa jednim ili više gostiju u čijem središtu su priče o životu, o onome šta nam se dešava i šta nas okružuje – od zdravlja i kulture do politike. Trajanje emisije 50 minuta svakog ponedeljka, četvrtka i petka u premijernom terminu.
ZLATNO ZRNO – emisija prilagođena poljoprivrednicima i onima koji planiraju da se bave poljorivredom.Savetima stručnjaka,predstavljanjempodsticaja državeipokrajine, reportažama oobičnommalompoljoprivrednomproizvođaču, stočarima, voćarima itd približiti poljoprivredu kao biznis plan.
NEOBIČNE ŽENE – Afirmativne priče o ženama iz sveta biznisa ili običnim domaćicama, o majčinstvu i roditeljstvu. Cilj emisije podrška nacionalnoj strategiji za povećanje nataliteta, borbe protiv nasilja u porodici, zaštiti prava deteta i očuvanju zdrave porodice kao stuba društva.
A ŠTA SAD – Emisija posvećena o temama o kojima se malo govori, gotovo ništa ne zna ili se zna pogrešna informacija.Razgovor sa gostima u studiju i
telefonskim uključenjima na teme alkoholizma, narkomanije, porodičnog nasilja, pedofilije…
ZAVIČAJU MILI RAJU – Na programu subotom od 21 čas i reprizno nedeljom od 17 časova predstavaljanje pesama koje su gledaoci predlagali, koje im se dopadaju ili zauzimaju posebno mesto u njihovom srcu. Emisija namenjena svim uzrastima i muzčkim ukusima kroz koju se mladi edukuju o tradiciji, stariji podsećaju a svi zajedno saznaju inovine na muzičkoj sceni domaćoj i stranoj.
RITAM MLADIH – Muzička emisija o mladim neafirmisanim bendovima, namenjena tinejdžerima i njihovim muzičkim koracima.
BALKANSKI DNEVNIK – Centralno informativna emisija obuhvata glavne teme i događaje dana, reportaže sa lica mesta, uz pomoć najsavremenije digitalne tehnologije, analize iz svih uglova i sa svih strana, komentare i goste u studiju.Od ponedeljka do petka u Balkanskom Dnevniku u 16:30, 19:00 , 23:00 i 04:00 časa
HEDONIST – Emisija posvežena svima koji drže do potpung ličnog ugođaja, egzotičnim, romantičnim i posebnim mestima.Prefinjenim ljudima i istančanim ukusima.
U KORAK SA STERIJOM – pozorišne predstave, smotre, nagrađivanja, kritike, okrugli stolovi i razgovori sa glumcima i režiserima.Forma koja se bavi pozorištem i pozorišnom publikom ,najavom događanja i praćenje istih.
BALKANSKA PATROLA – emisija koja beleži ljude i događaje.
PRIČE ZA LAKU NOĆ – Dečiji program i forma prilagođena najmlađima u vidu kratkih priča
EMITOVANJE PROGRAMA U SATIMA:
24 SATA DNEVNO CILJNA GRUPA: NAJŠIRI TELEVIZIJSKI AUDITORIJUM, GRAĐANI I GRAĐANKE SVIH UZRASTA BEZ IKAKVIH OGRANIČENJA
JEZIK NA KOME SE EMITUJE PROGRAM:
SRPSKI